Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Virtuālais Kino muzejs paplašina savu piedāvājumu

Virtuālais Kino muzejs paplašina savu piedāvājumu
26.03.2012 19:46

Liepājas Virtuālā Kino muzeja sadaļas “Liepājas kino vēsture” apakšsadaļa “Liepājas aktieri kinofilmās” ir papildināta ar materiālu par Voldemāru Šoriņu. Līdz ar to ir zināmā mērā aizsākts jauns virziens. Proti, līdz šim par galveno atskaites punktu tika pieņemts Liepājas teātris un materiāli tika veidoti par aktieriem, kas dažādos laika periodos ir strādājuši Liepājas teātrī.

Taču ir arī tādi latviešu aktieri, kas Liepājas teātrī nekad nav strādājuši, tomēr ir Liepājā dzimuši- arī viņiem ir saikne ar Liepāju. Voldemārs Šoriņš ir viens no viņiem. Latvijas teātros strādā arī vēl citi tādi aktieri un nākotnē Virtuālajā Kino muzejā tiks izvietoti materiāli arī par viņiem, informē Liepājas Virtuālā kino muzeja vadītāja Kristīne Jākabsone.

Pagaidām kā galvenais virziens tomēr paliks Liepājas teātris- tātad, galvenokārt tiks vākti, apkopoti un arī muzejā publicēti materiāli par aktieriem, kas strādājuši Liepājas teātrī. Tomēr jau ir iezīmējušies vairāki virzieni, kuros šo darbu nākotnē nāksies paplašināt. Liepājā kādreiz ir darbojušies vēl divi profesionālie teātri. Padomju laikā šeit darbojās Divkārt Sarkankarogotais Baltijas Flotes teātris (tas bija krievu teātris), bet laika periodā no 1804. gada līdz 1924. gadam- 1. Liepājas pilsētas teātris (tas bija vācu teātris). Pirmais no abiem minētājiem teātriem XX gs. deviņdesmitajos gados pārcēlās uz Kronštati un vairāki aktieri, kas kādreiz strādājuši Liepājā, ir darbojušies (un vēl joprojām darbojas) Krievijas kino industrijā. Otrā teātra vēsturi praktiski neviens vēl nekad nav pētījis, tomēr ir pagaidām nepārbaudītas ziņas, ka atsevišķi tā aktieri varētu būt filmējušies mēmā kino periodā.


N. Ostrovskis “Talanti un pielūdzēji”. V. Šoriņš- Veļikatovs. Nacionālais teātris, 2000. gads;


Sartrs ”Altonas gūstekņi”. V. Šoriņš- Francis. Latvijas Televīzijas uzvedums, 1985. gads;


Gatavojot Austras Skujiņas dzejas vakaru Nacionālajā teātrī. No kreisās: Lāsma Kugrēna, V. Šoriņš un Raimonds Pauls

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz