Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vislabākā skatuve ir burinieka klājs

Vislabākā skatuve ir burinieka klājs
03.06.2009 07:04

Atslēgvārdi

Promenādē pie burinieka “Libau”  piestātnes risinājās lektora un vēsturnieka Riharda Rubīna jaunākās grāmatas “Klau, Klio!” atvēršanas svētki.

Autors, kurš pilsētā pazīstams kā vērienīgu brīvdabas uzvedumu meistars, arī šoreiz bija gādājis, lai kuģa klājs pārvērstos par skatuvi. Izpildot R. Rubīna norādījumus, atdzīvojās vēsturiskie notikumi un jaunās grāmatas galvenie varoņi – Zviedrijas karalis Kārlis XII, kura lomā bija iejuties aktieris Aivars Kalnarājs, kā arī Latvijas tēlu Vakareiropā visnotaļ spodrinājušais hercogs Jēkabs, kuru izteiksmīgi atveidoja mākslinieks Raimis Kalniņš. Lai vēsturisko personību cilvēciskās kaislības sistu  augstu vilni, viņu pulkā bija ieradusies arī hercoga mīļotā sieviete Žanna, kas ar savu skaļo balsi bez mikrofona pieskandināja visu ostmalu, lieliski papildinot mūziķu Miervalža Ziemeļa un Imanta Meķa atskaņoto ziņģu melodijas.

“Vai gan var būt vēl lieliskāka skatuve par burinieka klāju!” priecājās grāmatas autors, pavēstot šova skatītājiem, ka sakarā ar hercoga Jēkaba 400. jubileju, izmantojot sponsoru atbalstu, viņš  īstenojot vēl kādu projektu. Kad rudens pusē Jūras ielā būs pabeigta biroju ēka, tai iepretim esošajā laukumā paredzēts uzstādīt netēstā granītā veidotu piemiņas zīmi un krāsainu hercoga Jēkaba statuju, ko pašlaik darina Pāvilostas tēlnieks Zigmunds Vilnis, kā arī hercoga jūras karoga mastu, ko kokā atveido Ainars Baštiks. Grāmatas atvēršanas svētku dalībniekiem bija iespēja aplūkot šo veidojumu maketus. Pēc tam, kad uzvedums beidzās, burinieks “Libau” uzņēma viesus un izvizināja tos pa ostas akvatoriju.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”

Riharda Rubīna grāmatas “Klau, Klio!” atvēršanas svētkos burinieks “Libau” bija kļuvis par skatuvi, uz kuras atdzīvojās  sacerējumā minētie vēsturiskie personāži.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz