Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zelta vidusceļš žūrijai, labas idejas pašiem

Tieši nedēļa pārdomām lēmuma pieņemšanai ir konkursa “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” starptautiskajai žūrijai. 3.maijā Liepājas projekta komanda izrādīja viņiem pilsētu un Dienvidkurzemes un Kuldīgas novada piedāvājumu, 10.maijā tiks nosaukta titula ieguvēja – Liepāja, Daugavpils vai Valmiera.

06.05.2022 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Atbildība pilsētas, visa reģiona, žūrijas, Kultūras ministrijas priekšā ir milzīga, atzīst Liepājas pieteikuma projekta vadītāja Inta Šoriņa. “Sakoncentrējām spēkus un iespējami labākos cilvēkresursus. Gribas domāt, ka mums izdevās. Bija dotas tikai astoņas stundas, kurās jāparāda plašā Liepāja, liekot tādus akcentus, kurus mēs vēlamies, lai žūrija atceras, tajā pašā laikā saprotot, ka nevar pārblīvēt programmu, ka kļūst nepanesami.

Vajadzēja rast zelta vidusceļu un parādīt to, ko mēs vēlamies teikt “(ne)miera” pieteikumā,” viņa pauž.

Izglītības jomā plānots aktualizēt jauniešu, paaudžu un minoritāšu jautājumus, izglītības procesu transformācijā pievienojot mākslas komponenti, norāda Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere. “Gribam nedaudz formālo izglītības konceptu padarīt atvērtāku, pieejamāku, ieviest aktivitātes, kuras nenoris tikai izglītības iestādes telpās. Tās ir aktivitātes Zirgu salā un Dabas mājā un iecerētais izglītības kvartāls “Ukstiņš”, kur satiekas vairākas paaudzes ar savu redzējumu un dzīves pieredzi, sākot izglītības procesu no pirmsskolas posma līdz pat mūžizglītībai, tā paverot vaļā eiropeisko dimensiju,” viņš stāsta.

Liepājas teātris žūrijai prezentēja gan jauno aktieru diplomdarba izrādi “Upe”, gan jaunās idejas. “Tas, ko mēs vēlamies, ir atvērtais teātris, pat teātra kvartāls. Mūsu māja ir akadēmiska, šeit paredzēts, ka durvis veras un skatītāji ienāk stundu pirms izrādes. Gribam, lai cilvēki teātrī var ienākt jebkurā laikā, var atrast tur mūziku, grāmatas, lugas, klausīties diskusijas. Tādu telpu redzam ēkā Teātra ielā 3,” stāsta teātra direktors Herberts Laukšteins. Otra iecere ir monoizrāžu festivāls 2027. gadā, taču jau 2025. gadā teātris vēlas tādu sarīkot un iegūt pieredzi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz