Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ziedi, dadži, laba vēlējumi

Ziedi, dadži, laba vēlējumi
Foto: Ģirts Gertsons
10.08.2017 07:06

"Kurzemes Vārds"

Ar daudzskanīgi nodziedātu apsveikumu “Daudz baltu dieniņu, Laimiņa, dodi…” sākās Ādolfa Gaujieša 75 gadu jubilejas sarīkojums Liepājas Latviešu biedrības nama kamerzālē. Ieradies bija kupls pulks apsveicēju – gan jubilāra spalvas brāļi un māsas, gan lasītāji un draugi. Gaviļnieks bija sarūpējis sev un saviem lasītājiem arī dāvanu – dzejoļu izdevumu “Arī dadži zied un smaržo…”. Ielūkoties jaunajā izdevumā palīdzēja aktieri Ilga Martinsone un Jānis Dreiblats. Dzejoļu krājumu klajā laidusi izdevniecība “LiePA”, redaktore – Dzintra Zorgevica, krāšņo vāka noformējumu veidojusi Andra Pelna. Aktieris Jānis Dreiblats aicināja atgriezties pagātnē un atgādināja kādu notikumu, kad Nidā viena māmiņa laida pasaulē puiku – nākamo literātu un dzejnieku.

Ādolfs Gaujietis (īstajā uzvārdā Tapiņš) dzimis 1942. gada 8. augustā Nidā zvejnieka ģimenē. Literārajai darbībai viņš pievērsies pagājušā gadsimta sešdesmito gadu pirmajā pusē, konsultējies ar Mirdzu Ķempi. Rakstījis un raksta dzejoļus, veltījumus dzejā, prozu, esejas. Darbus publicējis izdevumā “Helikons”, kristīgajos almanahos, preses izdevumos. Jubileja izvērtās skanīga un sirsnīga. Par noskaņu gādāja vokālā ansambļa “Kurzemīte” dalībnieces, ansambļi no Krotes, Nīcas un Priekules.  Ā. Gaujieša rokās gūla ziedi, skanēja apsveikumi.  

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz