Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ziemas balsojumā daudz Liepājas

Ziemas balsojumā daudz Liepājas
Foto: Publicitātes
08.01.2019 07:09

"Kurzemes Vārds"

Vakar, 7. janvārī, sācies ziemas balsojums par Latvijas sabiedrisko mediju gada balvu kultūrā “Kilograms kultūras”. Starp balsojuma nominantiem vairākās kategorijās žūrijas ievērību guvuši oriģināli, profesionāli un sabiedrībā rezonansi raisījuši darbi, kas tapuši Liepājā vai saistīti ar to.

Literatūras kategorijā konkurē divu liepājnieču pagājušajā gadā iznākušās grāmatas – Guntas Šnipkes dzejoļu krājums “Ceļi” un Janas Egles stāstu krājums “Svešie”, kā arī Liepājā dzimušās Madaras Gruntmanes dzejoļu krājums “Dzērājmeitiņa”.

Teātra jomā uz balvu pretendē Rasas Bugavičutes-Pēces “Liepāja – Latvijas galvaspilsēta” Valtera Sīļa režijā, ar šo izrādi Liepājas teātris atklāja sezonu.

Mūzikas kategorijā nominēts Latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncerts Dziesmu svētkos. Tajā piedalījās arī Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) un tā mākslinieciskais vadītājs Gintars Rinkevičs, un Latvijas labāko koru rindās bija Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra kolektīvi – jauktais koris “INTIS” (mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce) un jauktais koris “Laiks” (mākslinieciskā vadītāja Ilze Balode). Kategorijā “Notikums” minēti gan 2018. gada Dziesmu un deju svētki, kuros piedalījās kolektīvi no visām mūspuses pilsētām un novadiem, kā arī deju lielizrāde “Abas malas”, kurai mūzikas ierakstus veica arī LSO diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Šogad balvas “Kilograms kultūras 2018” ieguvēji tiek noskaidroti tikai trijos balsojumos – vasaras, ziemas un fināla balsojumā. Tādējādi visās astoņās kategorijās izvirzīts vairāk pretendentu, nekā ierasts, informē žūrija. Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 21. janvārī. Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija notiks 26. februārī. Balvas pasniegs jau astoto gadu.

Nobalsot par nominantiem sabiedrisko mediju portālā lsm.lv iespējams līdz 18. janvāra plkst. 23.59. Katrā kategorijā divi lielāko balsu skaitu saņēmušie darbi tiks virzīti fināla balsojumam, kas norisināsies no 24. janvāra līdz 2. februārim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz