Aicina uz šefpavāra Ērika Dreibanta meistarklasi
2012.gada 15. maijā Nīcas novada Pērkonē viesnīca – krodziņš “Jūrnieka Ligzda” sadarbībā ar SIA “Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centru” (LLKC) un Eiropas Zivju fonda atbalstu rīko Latvijā atzītā šefpavāra Ērika Dreibanta meistarklasi.
“Pasākuma galvenais mērķis ir šīs nozares profesionāļiem iegūt papildus zināšanas par mūsdienu zivju ēdieniem, kā arī līdzdarboties kopā ar augsta līmeņa šefpavāru, kurš ir gatavs dalīties savā pieredzē ar Liepājas apkārtnes profesionāļiem”, viesnīcas direktors Aigars Laugalis.
Meistarklases tēma ir mūsdienu Latvijas zivju ēdieni. Uz tām aicināti Liepājas apkārtnes restorānu pavāri, kas vēlas pilnveidot savas profesionālās zināšanas (vietu skaits ierobežots; pieteikties nepieciešams pa e-pastu).
Uzziņai
Ēriks Dreibants ir viens no trijiem šefpavāriem strauji populāritāti ieguvušā Rīgas koncept-restorāna ”Tam labam būs augt!” virtuvē, kur darbojas kopā ar slaveno pavāru Mārtiņu Sirmo. Šefs ir arī viens no Latvijas pavāru kluba dibinātājiem un 2009.gada Manifesta ”Mūsdienu Latvijas virtuve” līdzautors. Pazīstams kā Latvijas produktu atbalstītājs.
Krodziņš viesnīcā ”Jūrnieka Ligzda”, kā ik katru vasaru, uzsāks regulāru darbību no 1.jūnija, piedāvājot jaunu ēdienkarti, kurā daļēji tiks izmantotas šefpavāra Ērika Dreibanta sniegtās meistarklases recepšu variācijas. Trīs zvaigžņu viesnīca ”Jūrnieka Ligzda” tika atklāta 2006. gada rudenī, piedāvājot 15 labiekārtotus numuriņus ar individuālu interjeru. Pieejamas vairākas telpas gan ēkas iekšienē, gan ārpusē dažādu pasākumu organizēšanai. Viesnīcas teritorijā pieejams bērnu spēļu laukums, kā arī vairāki sporta laukumi. Papildus tiek nodrošinātas arī 2 saunas telpas un karstā baļļa. Pludmale atrodas 300m attālumā. Kā īpašs jaunums šajā sezonā ir iespēja kūpināt zivis speciāli labiekārtotās atpūtas vietās. Šis projekts tika realizēts ar Eiropas Zivju fonda programmas atbalstu.