“Elpa” atbalsta topošo pavāru konkursu
Vakar starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala” sākās jauno pavāru meistarības konkurss “Jaunais profesionālis”. Tajā piedalās 16 arodvidusskolu komandas no visas valsts. Konkursa atbalstītāju starpā ir arī Kazdangas piena pārstrādes uzņēmums SIA “Elpa”, kura valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis piegādājis sacensību dalībniekiem nepieciešamo krējumu, kā arī sierus ar dillēm un garšvielām.
“Paldies vietējiem ražotājiem! Bez viņu izpalīdzības konkurss nevarētu notikt. Gribu uzsvērt, ka “Elpas” produkti ir krāsaini, kas šoreiz īpaši svarīgi, jo konkursā, liekot lietā Latvijā ražotos sierus, biezpienu un sviestu, gatavo tieši sviestmaizes, un liela uzmanība būs pievērsta ne tikai to garšai, bet arī krāsainībai,” teica Siera kluba prezidente Vanda Davidanova. Viņa pastāstīja, ka konkurss, kurā tikai finansiālu sarežģījumu dēļ šoreiz nepiedalās Liepājas Tūrisma un tekstila skola audzēkņi, ilgs četras dienas un tas veicinās saikni starp ražotājiem un ēdienu baudītājiem.
Vissaspringtākie notikumi konkursā soloties būt šodien, kad saskaņā ar Siera kluba ierosinājumu, visas 16 jauno pavāru komandas apliecinās savu meistarību, gatavojot 16 metru garu sviestmaizi. Arī tās tapšanā tikšot pielietota kazdandznieku produkcija, ko pēc tam novērtēs ne tikai žūrijas locekļi, bet arī izstāžu centra “Ķīpsala” apmeklētāji.
Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”