Pirmsjāņu dienās Kazdangas sieru ražošana četrkāršojusies
Kazdangas piena pārstrādes uzņēmums – SIA “Elpa”, sākot ar aizvadīto nedēļu, strādā pastiprinātā pirmsjāņu ražošanas režīmā.
Strauji esot palielinājies pieprasījums pēc sieriem.
“Pasūtījumu ir ļoti daudz, un to skaits turpina palielināties. Sieru pieprasa gan Liepājas, gan citu Kurzemes pilsētu tirgotāji un rīdzinieki. Tāpēc brīžiem pat jāsāk šaubīties, vai spēsim visu vēlmes apmierināt, lai arī ražošanas apjomu esam vairāk nekā četrkāršojuši,” sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis. Viņš pastāstīja, ka, ņemot vērā pieaugušo pieprasījumu, pārstrādātāji palielinājuši arī piena iepirkumu. Galvenokārt, protams, tiekot ražots Kazdangas siers ar ķimenēm, taču vairāk paredzēts izlaist arī sieru ar svaigām dillēm. Tās piegādā Aizputes dārzniecība un vietējie zemnieki. Stingri tiekot sekots arī tam, lai, apjomam palielinoties, neciestu kvalitāte.
Kazdangas piena pārstrādātāji ar savu produkciju uzaicināti piedalīties arī vairākos pirmsjāņu un Jāņu dienai veltītos sarīkojumos. Kopā ar Užavas alus ražotājiem “Elpa” viesošoties koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”, kā arī cienāšot ar sieru bērnus, kas atpūtas sarīkojumā pulcēsies Liepājas muzeja pagalmā.
Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”
Kazdangas piena pārstrādes uzņēmuma “Elpa” darbinieki pirmsjāņu dienās raujas vaiga sviedros.