Rīgā cildina Kazdangas sierus
0
Apmēram nedēļu izstāžu kompleksā “Ķīpsala” Rīgā turpinājās izstāde “Skola – 2008”. Tajā risinājās arī Latvijas profesionālās izglītības audzēkņu meistarības konkurss, kurā jaunie pavāri demonstrēja savu prasmi ēdienu gatavošanā izmantot sieru. Augstu novērtējumu guva Kazdangā ražotie piena produkti.
Biedrība “Siera klubs” jau sešus gadus cieši sadarbojas ar profesionālās izglītības sfēras pārstāvjiem, sniedzot savu ierosmi un atbalstu konkursu un citu sarīkojumu organizēšanā. “Mums ir liels gandarījums, ka topošie pavāri četras dienas strādāja, demonstrējot savu prasmi un zināšanas likt lietā siera izstrādājumus. Viņi sagatavoja siera plates, kā arī izmantoja šos produktus desertos, otrajos ēdienos un konditorejas izstrādājumos. Tas nozīmē, ka viņi ir lieliski iepazinuši sieru īpašības un novērtējuši tās,” priecājās “Siera kluba” prezidente Vanda Davidanova.
Viņa pastāstīja, ka tagad Latvijā siera ražošana ir vērsusies plašumā un šajā jomā jau novērojama veselīga konkurence. Blakus Trikātas sieram “Blue” un “Sniega bumbām”, Valmieras sieram “Brie”, Smiltenes “Ugličas sieram”, Limbažu “Monterigo”, Talsu rituļiem, Cesvaines “Holandes sieram”, Dundagas “Taizelim” un Jaunpils mednieku kūpinātajam sieram savu stabilu vietu iekarojuši dažādie Kazdangas un Mālpils sieri. Visus tos, vērojot pavāru sacensības, varēja novērtēt tūkstošiem izstādes apmeklētāju.
“Siera kluba” dalībnieki strādāja arī vērtēšanas komisijā. Viens no viņiem, SIA” Augstceltne” ēdināšanas kompleksa vadītājs Juris Karlsons teica, ka lieliskus rezultātus konkursā audzēkņiem palīdzēja sasniegt Latvijā ražoto sieru augstā kvalitāte, bet kluba prezidente piebilda, ka labus vārdus no daudziem konkursa apmeklētājiem dzirdējusi tieši par Kazdangā, SIA” Elpa”, ražotajiem produktiem.
Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”