Tver idejas zivju ēdienu gatavošanai
Vakar Pērkonē, viesnīcā “Jūrnieka ligzda”, norisinājās Latvijā atzīta šefpavāra Ērika Dreibanta meistarklase. Viņš kopā ar kolēģi Mārtiņu Sirmo vairāku Liepājas restorānu pārstāvjiem brīvā gaisotnē gatavoja dažādus zivju ēdienus.
“Pie mums ir ieradušies ciemos labākie šā brīža šefpavāri Latvijā, lai sniegtu meistarklasi, parādītu jaunas idejas, jaunus produktus, izejvielas. Kā produktus savienot, lai rastu jaunas garšas mūsu Liepājas viesiem un klientiem,” pastāsta pasākuma idejas autors, “Jūrnieka ligzdas” direktors Aigars Laugalis. Pasākums tapis sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru un Eiropas Zivsaimniecības fondu.
“Ienāca prātā ideja, kāpēc neuztaisīt to, kas mūs interesē,” stāsta A. Laugalis. Zivju ēdieni viesnīcas krodziņa klientu vidū vienmēr bijuši pieprasīti.
Sanākušiem bija iespēja aplūkot arī, kā top mencas filejas rullīši saldā krējuma un zaļo zirnīšu mērcē un līdaka Āzijas gaumē. Šis ēdiens iekļauts, jo pavāri vēlējušies dalīties ar tām dažādajām pagatavošanas idejām, kas aizgūtas ceļojuma laikā Āzijā.
Pazīstami šefpavāri neesot bieži viesi mūspusē, tāpēc meistarklases apmeklētājiem šī esot lieliska iespēja bez maksas gūt papildu pieredzi ēdienu pagatavošanā, piebilst A. Laugalis. Viesnīcai esot liels pagodinājums uzņemt pazīstamus un iecienītus ēdienu gatavošanas meistarus.
Uz meistarklasi ieradusies tikai daļa uzrunāto Liepājas restorānu un krogu pavāru. Starp tiem bija ēdienu gatavotāji no restorāna “Amrita”, “Klondaika”, “Pastnieka māja”, “Libava”, “Olive” un citiem.
Andra Gertsona foto
Latvijas šā brīža labāko pavāru Mārtiņa Sirmā (no labās) un Ērika Dreibanta gatavotos zivju ēdienus viesnīcā “Jūrnieka ligzda” sanākušie ne tikai aplūkoja, bet arī nogaršoja kopā ar glāzi baltvīna.
Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 16. maija numurā.
#kvards-20120516-01#