Sestdiena, 22. janvāris Austris
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzticamas un aktuālas ziņas šajā laikā ir ļoti svarīgas!

Piesakies paziņojumiem un esi informēts par būtiskākajiem notikumiem Liepājā!

Pieteikties

Zivju šokolāde un asaku rotas

Zivju šokolāde un asaku rotas
Foto: Egons Zīverts
01.03.2019 07:01

"Kurzemes Vārds"

Marta sākumā 10 zivsaimniecības nozares pārstāvji, tostarp no restorāniem un kafejnīcām, kas piedāvā Baltijas jūras zivju ēdienus, dosies pieredzes apmaiņas braucienā uz Poliju. Līdz oktobrim plānots apmeklēt arī Somijas un pašmāju zivsaimniecības uzņēmumus. Bez mācībām notiks arī zivju ēdienu gatavošanas meistarklases, kā arī tiks uzstādīti četri interaktīvi informācijas stendi Liepājā, Pāvilostā, Ventspilī un Kolkā.

Biedrības “Liepājas rajona partnerība” projektu koordinatore Zane Gusta skaidro: “Tā kā zivju resursi ir ierobežoti, jāatrod veids, kā tos izmantot ilgtspējīgi no vides un ekonomikas viedokļa. Starptautiskā sadarbības projektā par Baltijas jūras zivju produktu dažādošanu un popularizēšanu tiks organizēti pieredzes apmaiņas braucieni uz Latvijas, Polijas un Somijas zivsaimniecības uzņēmumiem, lai pārņemtu pieredzi Baltijas jūras zivju produktu dažādošanā, kā arī tiks organizētas mācības par aprites ekonomikas ieguvumiem, proti, kā maksimāli lietderīgi izmantot visas zivju izejvielas. Iegūtās zināšanas noderēs viedas un ilgtspējīgas zivsaimniecības uzņēmumu attīstības veicināšanai, inovatīvu risinājumu ieviešanai, kā arī rosinās zivsaimniecības nozares uzņēmējus noslēgt ražojumu aprites ciklu, izvēršot pārstrādi un atkārtotu izmantošanu, tādējādi dodot labumu gan videi, gan ekonomikai.”

Viņa turpina: “Gribam aicināt domāt radošāk, piemēram, lai zvejnieki neaprobežotos tikai ar zivju zveju. Somijā zivs tiek izmantota pilnībā – tiek ražota zivju šokolāde, zivs ādas maki, rotas no asakām u.tml.” Z. Gusta atklāj, ka starptautiskās sadarbības galvenais mērķis ir pieredzes apmaiņa un zināšanu pārņemšana par Baltijas jūras zivju produktu dažādošanas iespējām, kā arī Baltijas jūras zivju ēdienu recepšu saglabāšana un popularizēšana. Tāpēc līdz šā gada jūnijam zivsaimniecībai nozīmīgās un apdzīvotās teritorijās – Liepājā, Pāvilostā, Ventspilī un Kolkā – uzstādīs stendus, kuros būs ne tikai informācija par sadarbības partneriem un Baltijas jūras zivju daudzveidību, bet arī projekta gaitā apkopotās triju valstu zivju ēdienu receptes. Tās atspoguļos interaktīvā veidā, izmantojot projekta gaitā tapušos video un fotogrāfijas. Liepājā stends atradīsies promenādē.

Uz Somiju paredzēts doties jūnijā, bet ar Latvijas uzņēmumiem iepazīties oktobrī, kad tiks organizēts arī bioekonomikas seminārs un Baltijas jūras zivju ēdienu meistarklases, kuras vadīs profesionāli pavāri. Pēc meistarklasēm informācija četros stendos tiks papildināta. Projekta finansējums 43 544,20 eiro ir no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda. Vadošais partneris ir biedrība “Liepājas rajona partnerība”, Latvijas sadarbības partneris – biedrība “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz