Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

2016.gadā deputāti čakli apmeklējuši domes sēdes

2016.gadā deputāti čakli apmeklējuši domes sēdes
Foto: liepajniekiem.lv
30.12.2016 10:12

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

2016.gadā kopumā ir notikušas 15 Liepājas pilsētas domes sēdes, un pilnīgi visas ir apmeklējuši seši deputāti, informē Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Čabikina. Deputāti uz sēdēm nav ieradušies galvenokārt darba pienākumu vai atvaļinājuma dēļ.

Kā vēsta K.Čabikina, visas 15 domes sēdes ir apmeklējuši Uldis Sesks, Helvijs Valcis, Vilnis Vitkovskis, Jurijs Hadarovičs, Edvīns Striks, Atis Deksnis.

Divas sēdes ģimenes apstākļu dēļ nav apmeklējis Gunārs Ansiņš, savukārt Ģirts Kronbergs divas domes sēdes nav apmeklējis darba pienākumu dēļ. Gada laikā divas domes sēdes arī nav apmeklējusi Laila Atiķe (vienu reizi atvaļinājuma dēļ, otru reizi – darba pienākumu dēļ).

Pa vienai domes sēdei gada laikā nav apmeklējuši Māris Ceirulis (komandējuma dēļ), Jānis Vilnītis (darba pienākumu dēļ), Naums Vorobeičiks (atvaļinājuma dēļ), Romans Miloslavskis (sakarā ar iesaukšanu uz militārām mācībām).

Uldis Hmieļevskis deputāta darbu uzsāka no 2016.gada 19.maija un kopš tā brīža ir apmeklēji visas līdz gada beigām notikušās domes sēdes.

Trīs sēdes darba pienākumu dēļ nav apmeklējusi deputāte Linda Matisone.

Domes sēdēs ir izskatīts 461 jautājums, pieņemti 454 lēmumi, apstiprināti 20 nolikumi un 32 saistošie noteikumi.

2016.gadā notikušas 46 pastāvīgo komiteju sēdes – 12 Finanšu komitejas, 12 Liepājas pilsētas attīstības komitejas, 11 Izglītības, kultūras un sporta komitejas un 11 Sociālo lietu, veselības un sabiedriskās kārtības komitejas sēdes.

Pastāvīgo komiteju sēdēs izskatīti 563 jautājumi un pieņemti 45 lēmumi: Finanšu komitejā izskatīti 231 jautājums, pieņemti 5 lēmumi; Pilsētas attīstības komitejā izskatīti 247 jautājumi, pieņemti 14 lēmumi; Izglītības, kultūras un sporta komitejā izskatīti 48 jautājumi, pieņemti 15 lēmumi; Sociālo lietu, veselības un sabiedriskās kārtības komitejā izskatīti 37 jautājumi, pieņemti 11 lēmumi.

2016. gadā Liepājas domes vadība saņēmusi vairāk nekā 4000 iesniegumus un notikušas 654 iedzīvotāju pieņemšanas, tāpat vēsta K.Čabikina.

Liepājniekiem ir iespēja klātienē tikties ar domes vadību un deputātiem, iepriekš pierakstoties uz reizi nedēļā rīkoto pieņemšanu, norāda K.Čabikina. Pie Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska uz pieņemšanu tās oficiālajā pieņemšanas laikā ieradušies 59 iedzīvotāji, priekšsēdētāja vietnieka pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunāra Ansiņa 14 cilvēki, priekšsēdētāja vietnieka tūrisma un investīciju jautājumos Jurija Hadaroviča 56 liepājnieki un pie priekšsēdētāja vietnieka izglītības, kultūras un sporta jautājumos Viļņa Vitkovska – 17 iedzīvotāji.

Iedzīvotāji bieži interesējušies par iespēju saņemt juridiskas konsultācijas dažādos jautājumos, tādēļ pie jurista gada laikā uz pieņemšanu ieradušies 355 liepājnieku.

Domes izpilddirektoram Edgaram Rātam notikušas 58 iedzīvotāju pieņemšanas. Interese bijusi arī par nekustamā īpašuma jautājumiem.

No ”Saskaņas centra” ievēlētais deputāts Romans Miloslavskis 2016.gadā ar iedzīvotājiem ticies 32 reizes, savukārt viņa partijas biedrs Naums Vorobeičiks 4 reizes. ”Liepājas partijas” deputāti Helvijs Valcis ar iedzīvotājiem ticies 6 reizes, Māris Ceirulis vienu reizi. Savukārt no ”Reformu partijas” ievēlētais Jānis Vilnītis šogad ar iedzīvotājiem ticies 5 reizes, Ģirts Kronbergs un Laila Atiķe vienu reizi. Neviens iedzīvotājs uz oficiālu pieņemšanu nav ieradies pie deputātiem Ulda Hmieļevska, Ata Dekšņa un Lindas Matisones.

Iedzīvotāji arī aktīvi izmantojuši iespēju izteikt savus ierosinājumus un ziņot par sev būtisko. Atgādinām, ka iedzīvotājiem ir iespēja piezvanīt uz ”Informatīvā tālruņa” 6 34 25197 automātisko atbildētāju; tas ir pieejams visu diennakti. Saņemtie zvani ar iedzīvotāju sūdzībām un priekšlikumiem tiek pārbaudīti un nodoti tālāk atbildīgajām instancēm, lai minētie trūkumi tiktu novērsti.

Tāpat iedzīvotājiem ir iespēja klātienē tikties ar domes amatpersonām, deputātiem un speciālistiem, piesakoties uz pieņemšanu. Oficiālās iedzīvotāju pieņemšanas ar domes priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietniekiem tiek rīkotas reizi nedēļā, pārējiem deputātiem – retāk. Informāciju par pieņemšanu laikiem var atrast Liepājas pašvaldības mājas lapā www.liepaja.lv, sadaļā ”Apmeklētāju pieņemšanas centrs”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz