Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Divi “garšīgi” eksāmeni

Divi “garšīgi” eksāmeni
30.06.2008 07:01

Atslēgvārdi

Par īstu gastronomiskās mākslas paraugdienu izvērsās kvalifikācijas eksāmens 48.arodskolā, ko kārtoja topošie saimniecības vadītāji un pavāri. Abu specialitāšu eksāmenu komisijām tas bija liels pārbaudījums – vienai nodegustēt 20 ēdienus, bet otrai – divreiz vairāk, jo topošajiem pavāriem bija jāgatavo divi ēdieni. Saimniecības vadītāju specialitātē eksāmenu kārtoja 22 audzēkņi.

Kā atzina skolas direktora vietniece Zaiga Finka, šī specialitāte pilsētā ir ļoti pieprasīta gan no darba devēju, gan no audzēkņu puses, jo konkurss uz to ir vidēji 2 cilvēki uz vienu vietu. Viena no šīs grupas audzinātājām Inita Dižgalve sacīja, ka tiem, kas neturpinās mācības augstskolā, jau praktiski visiem esot zināmas nākamās darbavietas, kas atrastas prakses laikā. Interesanti, ka šīs grupas eksāmenu komisijā divi no trim locekļiem paši beiguši šo specialitāti: Inita Paleja, kas strādā veikala “Maxima” kulinārijas nodaļā par maiņas vadītāju, un Juris Rudzītis, kurš ir šefpavārs viesnīcas “Kolumbs” restorānā.

Lai saņemtu profesionālo kvalifikāciju, pavāru specialitātes audzēkņiem bija jāsagatavo divi ēdieni. Tos degustēja un vērtēja kafejnīcas “Trīs sivēni” vadītāja Vanda Rakauska, kafejnīcas “Lemo” īpašniece Valentīna Cvetkova un veikala “Maxima” kulinārijas ceha pavāre Vēsma Šnicere. Viņas atzina, ka šāds uzdevums ir liels pārbaudījums vēderam, un piebilda, ka šis eksāmens vienlaikus ir iespēja arī izvēlēties jaunus un talantīgus darbiniekus. Skolas pavārmākslas meistare Agrita Šulce gan piebilda, ka liela daļa audzēkņu prakses laikā jau sev atraduši darbavietas un tur arī turpinās strādāt.

Veiksmīgi šogad kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši arī šuvēji, pastāstīja Z.Finka, piebilstot, ka ar 1.jūliju skolai būs mainīts nosaukums – turpmāk 48.arodskola būs Liepājas Tūrisma un tekstila skola.

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”

Topošais pavārs Didzis Piķelis vērtētājiem piedāvāja degustēšanai ceptu paipalu un kartupeļu un “Parmas siera” sacepumu ar vēžu astītēm, kā arī burkānu zirnīšu biezzupu. Viņu veikumu komisija nodēvēja par īstu mākslas darbu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz