Lielā alus darināšanas diena
Starpnozaru mākslas grupas “Serde” dalībnieki rezidenču un darbnīcu centra pagalmā Aizputē, Atmodas ielā 9, pie Signes un Uģa Puceniem bija sarīkojuši alus darināšanas un degustēšanas dienu.
Izdarību iniciators – pavārmākslas popularizētājs Latvijā Mārtiņš Sirmais, kurš pirms Jāņiem par šo notikumu gatavo “LNT” televīzijas pārraidi. Alus ne tikai darināts, šī dzira arī degustēta, tās tapšanas process filmēts. Tagad alus rūgst un būs gatavs līdz Līgo vakaram. Ir izdota arī grupas burtnīca, kas tapusi folkloras izpētes ekspedīcijas laikā un stāsta par alus darināšanas tradīcijām Viduskurzemes reģionā. Burtnīca papildina agrāk sarūpētos izdevumus par brandavīna gatavošanu un citām latviešu tradīcijām. “Mēs vēlējāmies, lai cilvēki saprastu, ka alus nav jāpērk veikalā, bet to var darināt katrs savās mājās, jo savulaik latvieši tā rīkojušies,” teica Uģis Pucens, pastāstot, ka padoms, kā rīkoties, esot lūgts pieredzējušajam lauksaimniekam Albertam Dovkantam.
Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”