Pašvaldība aicina Liepājas uzņēmējus piedāvāt jaunus tūrisma produktus
LETA
Lai papildinātu Liepājas viesiem domāto piedāvājumu klāstu, Liepājas pašvaldība aicina pilsētas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus padomāt par jauniem tūrisma produktiem, kas viesiem ļautu iepazīt reģionam raksturīgos ēdienus, vietējās tradīcijas un vēsturi, “Rietumu Radio” informēja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).
Kā atzina Sesks, ir jādomā par to, kā līdz nākamajai tūrisma sezonai papildināt jau esošo pilsētas sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu piedāvājumu klāstu ar jauniem un atraktīviem tūristiem paredzētiem piedāvājumiem. Liepājas mērs pats esot gatavs uzrunāt un uzklausīt restorānu un kafejnīcu saimnieku idejas un ieteikumus un sola drīz rīkot tikšanos ar sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu pārstāvjiem.
“Jādomā, kā tūrisma kompānijām un tūristu grupām, kas ierodas pilsētā pastāvīgi piedāvāt kultūras programmu un iespēju nobaudīt reģionam raksturīgos ēdienus,” ieceri ieskicē Sesks. Kā pozitīvu piemēru viņš min nesen apmeklēto Maizes muzeju Aglonā, kur saistoši stāstīts par maizes cepšanas vēsturi un bijusi iespēja nobaudīt “dažādus Latgales labumus”.
Mērs pieļauj, ka līdz nākamajai tūrisma sezonai Liepājā varētu tapt vairāki šādi produkti. Pašvaldība no savas puses sola to popularizēšanu Liepājas Reģiona tūrisma informācijas biroja (LRTIB) izdotajos tūrisma materiālos un dažādu valstu tūrisma izstādēs, kurās birojs piedalās.
Par savām idejām un piedāvājumiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi aicināti informēt LRTIB, pašvaldību vai mēru personīgi.