Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas sieviešu basketbola izlase pagarinājumā izrauj uzvaru pār Grieķiju

Latvijas sieviešu basketbola izlase pagarinājumā izrauj uzvaru pār Grieķiju
09.06.2009 22:44

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta B apakšgrupas trešās kārtas spēlē Latvijas izlase otrdien ar rezultātu 70:68 (18:15, 19:6, 6:16, 15:19, 12:10) pagarinājumā Grieķijas valstsvienību, izcīnot trešo panākumu.

Līdz ar to Latvija izcīnīja uzvaru B apakšgrupas turnīrā un nākamajā kārtā tiksies ar A grupas trīs spēcīgākajām komandām. Nākamo spēli Latvija aizvadīs ceturtdien plkst.20.15, kad “Arēnā Rīga” spēkosies ar Čehijas izlasi.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 26 gūtajiem punktiem bija Anete Jēkabsone-Žogota, bet Grieķijas izlases labā Evantia Malci guva 24 punktus.

Spēle iesākās ar Latvijas izlases pārsvaru un ātrā basketbolā mājinieces trešajā minūtē izvirzījās vadībā ar rezultātu 10:4. Nākamo trīs minūšu laikā grieķietes jau panāca izlīdzinājumu (12:12), tomēr turpinājumā atkal vadību atguva Latvija – pēc Ditas Krūmbergas tālmetiena rezultāts kļuva 18:12, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 18:15.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas izlase uzvaru lika uz tālmetieniem, kas pēc Guntas Baško un Kristīnes Kārkliņas metieniem ļāva panākt 24:17. Mačs turpinājās mazrezultatīvā cīņā, tomēr pēc Aijas Putniņas tālmetiena divas ar pusi minūtes pirms pirmā puslaika beigām Latvija panāca 31:21, bet brīdi vēlāk Anete Jēkabsone-Žogota ar trīspunktu metienu panāca Latvijai arī 13 punktu pārsvaru. Arī puslaika noslēgums nebija rezultatīvs un punktus guva vēl tikai Ieva Tāre, kas puslaika pēdējās sekundēs realizēja vēl vienu tālmetienu – 37:21.

Trešās ceturtdaļas sākumā grieķietes pārtrauca vairāk kā piecas minūtes ilgušo klusuma brīdi un pretinieces pietuvojās Latvijas izlasei līdz 25:37. Turpinājumā grieķietes turpināja ļoti aktīvi cīnīties un pēc Stellas Kalcidu tālmetiena panāca 32:41, bet vēlāk turpināja savu pakaļdzīšanos un ceturtdaļas izskaņā Latvijai zaudēja vairs tikai četrus punktus – 39:43. Šajā ceturtdaļā Latvijai ļoti nesekmējās ar punktu gūšanu, turklāt komanda desmit minūšu laikā pieļāva deviņas kļūdas, kas bija tik pat cik visā pirmajā puslaikā kopā.

Pēdējo desmit minūšu sākumā Kalcidu palīdzēja grieķietēm pietuvoties līdz 41:43, tomēr kritiskajā brīdī tālmetienu Latvijas izlasē realizēja Jēkabsone-Žogota. Šajā brīdī arvien vairāk uzbruka abu komandu līderes Jēkabsone-Žogota un Malci, bet Latvijas izlase saglabāja dažu punktu pārsvaru.

Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Malci pārtvertas bumbas viņa guva divus punktus, palīdzot savai komandai pietuvojoties mājiniecēm līdz 54:55, bet pēc tam pēc Malci tālmetiena grieķietes jau pārņēma vadību – 57:55. Uz to ar tālmetienu atbildēja arī Jēkabsone-Žogota, bet vairāki Malci metieni lidoja grozam garām. Atlikušajā laikā Latvijas izlase punktus vairs nespēja gūt, bet arī Grieķijas izlases metieni lidoja grozam garām. Pamatlaika izšķirošie notikumi risinājās pēdējās sekundēs, kad latvietes ar pārkāpumu neļāva grieķietēm gūt punktus no soda apakšas un divi soda metieni bija jāizpilda Pelagijai Papamihailai. Pirmais no tiem lidoja grozam garām, bet otrais bija precīzs un rezultāts kļuva 58:58. Līdz pamatlaika beigām atlika trīs sekundes, bet Jēkabsones-Žogotas tālmetiens nebija precīzs.

Pagarinājumā Grieķijas izlase turpināja ļoti aktīvi spēlēt aizsardzībā, sagādājot lielas problēmas Latvijas basketbolistēm realizēt metienus un nepilnas divas minūtes pirms pagarinājuma beigām Grieķija jau atradās vadībā ar 66:62. Uz to ar tālmetienu atbildēja Krūmberga, palīdzot Latvijai pietuvoties līdz minimumam. Kalcidu realizēja divus soda metienus, bet Gunta Baško atbildēja ar precīzu metienu no groza apakšas. Latvietes atkal pārtvēra piespēli un 24 sekundes pirms papildlaika beigām Baško ar fantastisku metienu guva divus punktus ar sodu. Soda metiens bija precīzs un rezultāts kļuva 70:68 Latvijas labā. Pēdējā uzbrukumā grieķietes pieļāva kļūdu un mačs arī noslēdzās ar šādu rezultātu.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz