Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Labi nospēlēt un “nesadegt”

Labi nospēlēt un “nesadegt”
06.07.2010 20:00

Otrdien preses konferencē ar plašāku publiku tika iepazīstināta Latvijas U-20 sieviešu izlase, kas jau 15. jūlijā uzsāks cīņu Eiropas čempionātā, kurš risināsies Liepājā un Grobiņā. Pēc tam, turpinot iesākto tradīciju, meitenes devās uz Raiņa parku, kur no puķēm veidoja čempionāta oficiālo logo.

Vēl pirms preses konferences izlases meitenes aizvadīja rīta treniņu, kurā galvenais uzsvars tika likts uz savu grozu piešaušanu, jo tā, pēc galvenā trenera Mārtiņa Zībarta teiktā, ir viena no priekšrocībām, salīdzinot ar citām izlasēm, kuras nevar aizvadīt treniņnometni zālē, kurā notiks čempionāta spēles.

Preses konferencē čempionāta galveno sponsoru “LMT” pārstāvēja uzņēmuma prezidents Juris Binde, kurš pauda prieku, ka tik augsta līmeņa Eiropas sacensības notiks tieši Liepājā, jo mūsu pilsētas Olimpiskais centrs ir lieliska vieta, kur rīkot čempionātu. Savukārt Liepājas Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš pateicās visiem sponsoriem, kā arī pauda pagodinājumu, ka jau otro gadu Liepājā tiek organizēts kāds no Eiropas basketbola čempionātiem.

Izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts ir apmierināts, ka komanda pirms čempionāta trenējas Liepājā. “Mēs vairāk kā mēnesi trenējāmies Rīgā, bet labprāt visu treniņu posmu būtu pavadījuši šeit, jo Liepājā komanda var kļūt saliedētāka,” atklāja galvenais treneris. Pašlaik treniņos tiek slīpētas arī taktiskās viltības, kuras atklāt treneris, protams, nevēlējās. Par galvenajām konkurentēm čempionātā Zībarts uzskata Zviedriju un Krieviju, ar kurām būs jāspēlē grupu turnīrā, kā arī Franciju, Spāniju un Serbiju. Viņš arī visus iepazīstināja ar jauno izlases kapteini Ievu Krastiņu, kas tika ievēlēta rīta treniņā, bet viņas asistentes būs Laura Puriņa un Arta Strupoviča. Galvenā trenera asistents Gundars Vētra arī neslēpa prieku par iespēju spēlēt savu skatītāju priekšā, kā arī izteica cerību, ka meitenēm izdosies labi nospēlēt un nesadegt.

Liepājā savus pirmos soļus basketbolā ir spēris Gundars Vētra, tomēr ne tikai viņam no Latvijas U-20 izlases kolektīva un atbalstītājiem ir īpašas attiecības ar mūsu pilsētu. Liepāja ir arī izlases treneres Mudītes Zanderes dzimtā pilsēta, savukārt “LMT” prezidentu ar vēja dzimteni saista viņa Liepājā dzimusī sieva, tādēļ mūsu pilsēta J. Bindem ir ļoti tuva.

Liepājas basketbola pārstāve izlasē Sabīne Niedola apsolīja, ka komanda cīnīsies par katru laukuma centimetru. “Meitenes jūtas lieliski, jo esam labi pastrādājušas treniņos, tādēļ nekādu problēmu pirms čempionāta nav. Visas ir gatavas cīnīties,” pastāstīja viena no izlases līderēm. Liepājniece arī aicināja visus pilsētniekus doties uz Latvijas izlases spēlēm, lai atbalsts būtu tikpat liels, kāds bija pirms gada pieaugušo sieviešu izlasei.

Pēc tikšanās ar medijiem basketbolistes kopā ar treneriem devās uz Raiņa parku, lai no puķēm veidotu čempionāta oficiālo logo. Šāda aktivitāte notiek jau otro gadu pēc kārtas, jo pērn to darīja pieaugušo sieviešu izlase.

Šonedēļ, ceturtdien un piektdien, Latvijas U-20 izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles pret Lietuvas valstsvienību, bet pirmā spēle Eiropas čempionātā Latvijai paredzēta 15. jūlijā pret Zviedrijas izlasi.        

Rihards Ļesins,
“Kurzemes Vārds”
 

Cerams, ka lācītis, kuru kā talismanu izlasei dāvinājusi TTT dāmu kluba prezidente Silvija Skulme, nesīs izlasei veiksmi visa turnīra garumā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz