Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas lauvas” sāk bez argumentiem

“Liepājas lauvas” sāk bez argumentiem
30.09.2009 21:55

Trešdien ar Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijas spēli savā laukumā basketbola klubs “Liepājas lauvas” oficiāli uzsāka jauno sezonu.

Pirmie liepājnieku pretiniece bija ambiciozā galvaspilsētas komanda “VEF Rīga”, pret kuru mūsējie laukumā neatrada nevienu vērā ņemamu argumentu, smagi zaudējot ar rezultātu 57:95 (10:26, 9:24, 28:31, 10:14). 

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Mārtiņš Kravčenko, kurš guva 16 punktu. 

Spēles protokola punktu ailītē “Liepājas lauvas” jauno sezonu iesāka piecas ar pusi minūtes vēlāk nekā “VEF Rīgas” basketbolisti. Diemžēl, ar to pietika, lai pretinieki paspētu gūt 19 bezatbildes punktu, kas, kā vēlāk izrādījās, lielā mērā izšķīra visas spēles likteni, jo līdz pat beigām mūsu pilsētas basketbolisti tā arī neprata atgūties no “VEF Rīgas” uguņošanas mača sākumā. Rīdzinieki bija pārāki visos spēles elementos, kamēr laukuma saimnieki pieļāva daudz kļūdu aizsardzībā, ļaujot rīdziniekiem gūt virkni vieglu punktu, kā arī bez liekiem jautājumiem zaudēja cīņā zem groziem – 23:51. Turklāt šim statistikas rādītājam ir interesanta nianse – “VEF Rīgas” sastāvā viens no diviem labākajiem cīnītājiem zem groziem bija amerikānis Alekss Renfro (12 atlēkušās bumbas), kurš ir saspēles vadītājs (!). Viņš arī guva 22 punktus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles, atzīmējoties spēles protokolā ar triple double. Vērtējot spēli kopumā, jāatzīst, ka grūti ir spēlēt un neiespējami uzvarēt arī tad, ja komanda metienos no spēles demonstrē tik zemu precizitāti – 29 procenti.

Armands Misus, “Liepājas lauvu” galvenais treneris:
  Es gribu atvainoties faniem par mūsu blāvo spēli. Godīgi sakot, man bija kauns! Mēs varam zaudēt, viss ir saprotams, tomēr ne šādā veidā. Spēlētāju acīs ir jābūt uguntiņai. Šajā spēlē brīžiem mēs nospēlējām ļoti bezatbildīgi. Liela daļa no tā, ko runājām, netika izpildīta, nebija vajadzīgās attieksmes pret spēles uzdevumiem. Protams, sākumā, kad nevarējām iemest savu, bet pretinieks guva 19 punktu, bija šoks, taču pēc tam mēs visu spēli nespējām savākties. Ļoti slikti ir arī ar atlēkušajām bumbām. Būtu vieglāk, ja komandā būtu izteikts centra spēlētājs, kurš savāc grozu, taču daudz grēkoja arī ārējie spēlētāji, kuri pieļāva, ka, piemēram, pretinieku saspēles vadītājs Renfro viens pats pirmajā puslaikā savāc tikpat daudz bumbu, cik mēs visa komanda kopā. 

Valdis Valters, “VEF Rīga” galvenais treneris:
– Mēs bijām labi sagatavojušies. Divas nedēļas nebijām spēlējuši. Tāds bija arī mans uzdevums, lai spēlētāji visu enerģiju uzkrātu tieši pirmajām spēlēm. Tas arī izdevās, ko parādīja spēles sākums, kad guvām pārsvaru, līdz ar to tupinājumā bija vieglāk spēlēt. 19 punkti pašā sākumā tomēr ir ievērojams pārsvars, ne kura katra komanda var atgūties pēc kaut kā tāda. Ko es varu teikt par Renfro izcīnītajām bumbām? Kad mēs viņu ņēmām, mēs zinājām viņa statistikas rādītājus. Viņš ir vienīgais spēlētājs aiz Tima Dankana (NBA spēlētājs), kurš savā universitātes komandā bija līderis piecās statistikas pozīcijās.

Basketbola kluba “Liepājas lauvas” direktors Arturs Košeļevs “Kurzemes Vārdam” pastāstīja, ka darbs pie komandas sastāva komplektēšanas “garajā galā” joprojām rit pilnā sparā. Kļuvis zināms, ka viens no lauvu variantiem bijis (ir?) Raitis Grafs, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja nu jau neeksistējošajā basketbola klubā “ASK Rīga”. Lai gan medijos jau izskanējusi ziņa, ka Raitis Grafs spēlēs Šauļu komandā, Arturs Košeļevs vēl šovakar teica: “Nesteigsimies! Viens ir tas, ko raksta prese, bet tas ne vienmēr sakrīt ar to, kas notiek īstenībā. Kontraktu Grafs vēl nav parakstījis, skatīsimies kas notiks rīt. Es viņam teicu, ja kaut kas, uz Liepāju viņš var braukt, pat nezvanot man.” Vēl Arturs Košeļevs atklāja, ka bez Grafa komandas redzeslokā ir vēl divi basketbolisti, kuru uzvārdus kluba direktors pašlaik nenosauc, tikai piebilst, ka abiem ir citu valstu pases.

Vēl vienā BBL Elites divīzijas mačā “Valmiera” ar rezultātu 60:69 (12:18, 13:17, 17:14, 18:20) piekāpās Igaunijas čempionvienībai Tallinas “Kalev/Cramo”.

Nākamo spēli “Liepājas lauvas” aizvadīs 7. oktobrī izbraukumā pret BK “Ķeizarmežs”, kad komanda uzsāks jauno Latvijas Basketbola līgas sezonu, bet savā laukumā mūsējos atkal redzēsim 10. oktobrī pulksten 16, kad pretiniekos LBL mačā būs BK “Valmiera”.

Edgars Džiguns,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz