Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grūst ēka pilsētas vēsturiskajā centrā

Grūst ēka pilsētas vēsturiskajā centrā
06.08.2010 07:06

Atslēgvārdi

Laika zobs ir pievārējis veco avārijas stāvoklī esošo namu, kas atrodas K. Valdemāra ielā 8, ziņo laikraksts “Kurzemes Vārds”.

Tas sastāv no divām kopā savienotām ēkām, no kurām vienai nu nogruvusi daļa satrunējušā otrā stāva, nobloķējot daļu brauktuves. Nams nogruva trešdien, taču jau pirms tam pašvaldības policisti bija ievērojuši, ka māja ir bīstama apkārtējiem, tāpēc laikus norobežoja to ar sarkano brīdinošo lenti, lai nenotiktu nelaimes gadījums.

Nams pieder SIA “Kayser Property”, kas atrodas Rīgā.

Pašvaldības policija pēc šonedēļ notikušā ir sazinājusies ar ēkas īpašniekiem un informējusi par situāciju. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Marģers Počs sola sakārtot avārijas vietu. Pēc tam sadarbībā ar Liepājas Būvvaldi būs jālemj, ko ar šo ēku darīt tālāk.

Lai gan šai ēkai individuāli nav piemērots arhitektūras pieminekļa statuss, tā atrodas Liepājas vēsturiskajā centrā, kas ir piemineklis kā kopums, turklāt šī ir stūra ēka, kam šādā vēsturiskā kompleksā ir īpaši būtiska nozīme, uzsvērusi Būvvaldes Arhitektūras daļas vadītāja Gunta Šnipke.

M. Počs domā, ka vienkāršāk būtu satrunējušo ēku nojaukt līdz pamatiem un tās vietā uzcelt jaunu – G. Šnipke tā nedomā. “To nevar izlemt tik vienkārši,” viņa sacīja. “Pirms lemt, kā tālāk rīkoties, ir jāveic šīs ēkas tehniskā apsekošana un vēsturiskā izpēte. Nojaukšana ir galējais un pēdējais variants.” 

K. Valdemāra ielas 8. nama daļa otrā stāva ir nogruvusi, un gruži aizšķērsojuši brauktuvi. Īpašniekiem sadarbībā ar Būvvaldi būs jālemj, ko ar to darīt tālāk.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz