Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izvarošana notikusi absinta dzēruma trakumā

Izvarošana notikusi absinta dzēruma trakumā
12.07.2012 15:00

Atslēgvārdi

Vairs nav šaubu, ka grupveida izvarošana Lāčplēša ielā, kas notika 2010. gada oktobrī, nav nekāds pārpratums, nejaušība, bet gan plānots noziegums. Tas izriet no tiesas materiāliem, kas redakcijai kļuvuši pieejami pēc sprieduma nolasīšanas diviem tiesājamajiem.

22 gadus vecajam R. Ostvaldam ir 9 klašu izglītība, agrāk nav sodīts. Alkoholu lietojis reti, darbavietā strādājis ar augstu atbildības izjūtu. Vienīgais no apsūdzētajiem, kurš ne tikai atzina savu vainu, bet arī pauda nožēlu par izdarīto. Liecināja, ka nevarot izskaidrot savu uzvedību, lai gan apzinājies, ka upuris kliedz un pretojas. R. Ostvalds ir aizbēdzis, tādēļ izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Bezdarbnieks R. Puduls, kuram ir vidējā izglītība, arī ir bēguļojošas personas statusā un izsludināts starptautiskā meklēšanā. Viņš ir agrāk tiesāts, bieži lieto alkoholu un kontaktējas ar noziedzniekiem. R. Puduls sākotnēji vainu atzinis, bet vēlāk ne. Apgalvojis, ka Pilngadīgā trijotnei atdevusies labprātīgi, lai gan turējuši viņu ciet.

Agrāk četras reizes sodītais 25 gadus vecais un 8 klašu izglītību guvušais M. Grīnvalds savu vainu atzinis, un par abu meiteņu izvarošanu pašlaik jau ir notiesāts ar brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem.

22 gadus vecais M.Lapiņš, kurš iepriekš nosacīti sodīts par zādzību, aizbēga uz ārzemēm vēl pirms tiesas procesa. Taču nesen no Anglijas tika atgādāts roku dzelžos, tā ka samērā drīz arī saņems spriedumu. Arī mīl rīkot tračus un iešņabot. Viņš liecinājis, ka sekss ar Nepilngadīgo bijis labprātīgs. Meitene pat esot uzsmaidījusi, kad viņš izteicis šādu piedāvājumu. Bet pēc tam, kad uzmācies M. Grīnvalds, tad gan Nepilngadīgā sākusi raudāt.

Z.Komarovs, kuru apsūdzēja par neziņošanu, dzīvesvietā bieži trokšņojot, traucējot sabiedrisko mieru, ir administratīvi sodīts. Viņu tiesa attaisnoja.

M.Brīze, kurš meitenes uz liktenīgo ballīti uzaicinājis, ticis cauri sveikā.

Kaut arī varmākas ir gan ieslodzīti, gan aizbēguši tālēs zilajās, izrādās, ka upuri nemaz nevar justies droši. Jo kāds aizvien vēl kaļ atriebības plānus. Iespējams, no ieslodzījuma vietām.

Redakcija saņēma informāciju, ka abām cietušajām ar starpnieku palīdzību nodota ziņa: tūlīt no ieslodzījuma atbrīvošoties kāda persona, kura atriebsies par puišiem it kā nodarīto pārestību, un ka viņas brīvi vairs pa pilsētu pastaigāties nevarēšot.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 12. jūlija numurā.


#kvards-20120712-10#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz