Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kultūras kongresā jauns skatījums

Kultūras kongresā jauns skatījums
29.09.2011 07:03

Atslēgvārdi

Liepājas pašvaldības kultūras iestāžu un uzņēmumu vadītāji Vroclavas pilsētā Polijā piedalījās Eiropas kultūras kongresā, kurā bija pārstāvētas vairākas interesantas tēmas, kā arī pats kongresa norises formāts bija piesātināts diskusijām un mākslas akcijām.

Kongresā runāja par kultūru un ekonomiku, kultūras sociālajām pārmaiņām, starpdisciplinaritāti, brīvību kultūrā, kultūru un varu, jauno kultūras estētiku u. c. Kongresa atklāšanā varēja noklausīties pazīstamā sociologa Zigmunda Baumana lekciju par Eiropas Savienības lomu mūsdienu kultūras veidošanā, kultūras un globalizācijas saikni, mākslas un politikas attiecībām. Kongresa goda komitejā bija Kšištofs Pendereckis, Arvo Perts, Andžejs Vajda, Umberto Eko un Braiens Īno.

“Liepājas kultūras nozares pārstāvju dalību šajā kongresā pieteicām gan tāpēc, ka Vroclava 2016. gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, gan tāpēc, ka kongress ļāva dzirdēt daudzus starptautiski atzītus kultūras profesionāļus,” norāda Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna. Iestāžu vadītāji ar iespaidiem jau iepazīstinājuši kolēģus, kultūras nozares vadītājus, bet paredzēta vēl viena tikšanās ar kultūras darbiniekiem.

Uz Eiropas kultūras kongresu devās SIA “Liepājas teātris” direktors Herberts Laukšteins, SIA “Liepājas Leļļu teātris” pārstāve Lita Belte, SIA “Liepājas Latviešu biedrības nams” vadītāja Vita Hartmane, kā arī Tautas mākslas un kultūras centra vadītāja Baiba Kļava, Centrālās zinātniskās bibliotēkas vadītāja Ilga Erba un Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

“Kongress, kurā bija akreditēti astoņi tūkstoši dalībnieku, četrās dienās piedāvāja ārkārtīgi plašu un kvalitatīvu 100 izstāžu, koncertu, izrāžu un debašu maratonu. Profesors Zigmunds Baumans atzīmēja: “Eiropa bez idejām un vīzijas pārstās būt Eiropa.” Tas attiecas arī uz ikvienu no mums.

Foto no Eiropas kultūras kongresa arhīva

“Uguns izrādes, nevis vienkārši uguņošana,” – tā Vroclavā redzēto raksturo Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, kurš cer kaut ko līdzīgu ieraudzīt arī Liepājā.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 29. septembra numurā.
 #kvards-20110929-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz