Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atbalsta BMX trases izveidi

Atbalsta BMX trases izveidi
08.05.2009 07:01

Atslēgvārdi

Aizputes dome konceptuāli atbalstījusi BMX trases izveidi pilsētas teritorijā, stāsta domes izpilddirektore Astrīda Eņģele. Šādu ieceri pozitīvi vērtē arī pašvaldības sporta dzīves organizators Māris Zankovskis. Domes deputāti atbalstījuši ieceri būvēt BMX trasi topošās sporta zāles tuvumā, kur kādreiz atradās tā sauktā skolotāju māja.

Pamatu un uzkalniņus varētu veidot, izmantojot zemi, kas paliks pāri no sporta zāles celtniecības un ūdenssaimniecības projekta īstenošanas. Apkārt teritorijai paredzēts izveidot žogu. Taču nav zināms ne laiks, kad trase varētu tapt, ne kas un par kādiem līdzekļiem to veidos.

Trasi nebūvēšot klasiskā veidā, jo tad nepieciešams ļoti daudz līdzekļu. “Aizputē tā vienkārši būs vieta brīvā laika pavadīšanai. Lai puikas nedauzās pa ielām, šur tur tas ir traucējoši,” klāsta Aizputes sporta dzīves organizators M. Zankovskis.

Iesniegumu domes deputātiem parakstījuši vairāk nekā 10 jauniešu. “Ir puikas, kas grib to darīt,” stāsta A. Eņģele. Viņa piebilst, ka jaunā trase zināmā mērā būs eksperiments, vai tā nav tikai tāda īslaicīga aizraušanās, vai braukšana ar BMX ātri vien neapniks.

Bet M. Zankovskis atgādina, ka doma par BMX trases izveidi Aizputē bijusi jau pirms trim gadiem, kad valmierietis Māris Štrombergs vēl nebija izcīnījis olimpisko zeltu.

Kamēr lielās trases izbūve vēl gaidāma, M. Zankovskis iecerējis laukumā starp Lažas, Ceriņu un Ziedu ielu izveidot pavisam nelielu BMX trasīti. Domes atļauja jau esot saņemta. Vasaras brīvlaikā kopā ar mikrorajonā dzīvojošo jauniešu vecākiem paredzēts ieceri īstenot. Turpat M.Zankovskis jau ierīkojis atvērta tipa volejbola laukumu.

Ilze Šķietniece,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz