Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sestdien atklās ūdens putnu medību sezonu

Sestdien atklās ūdens putnu medību sezonu
08.08.2011 15:14

Atslēgvārdi

Sestdien, 13.augustā, pulksten 16 tiks oficiāli atklāta ūdensputnu  medību sezona, kas ilgs līdz 30. novembrim, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Putnu medības līdz 15. septembrim būs atļautas trešdienās, sestdienās un svētdienās, bet no 16.septembra līdz 30. novembrim – katru dienu. Ministru kabineta noteikumi Nr.760 jeb Medību noteikumi, paredz, ka kopumā medniekiem atļauts medīt vairākas putnu sugas. Medību laikā pie mednieka jāatrodas medību dokumentiem – mednieka apliecībai, medību šaujamieroča turēšanas  atļaujai un mednieka sezonas kartei. Ūdenstilpnēs, kam ir noteikts publiskās medību vietas statuss, medības nav jāpiesaka, taču ūdenstilpnēs,  kurām nav noteikts publiskās ūdenstilpnes statuss, medības jāsaskaņo ar medību tiesību īpašnieku vai lietotāju.

J.Knīse atgādina, ka par nelikumīgām medībām atzīst medības, kurās izmanto pusautomātiskus vai automātiskus ieročus, kuros vienlaicīgi var ielādēt vairāk par trim patronām vai ar kuriem var šaut kārtām, kā arī medīšanu bez iepriekš minētajiem dokumentiem. Pirms došanās medībās jāpārliecinās, vai visi nepieciešamie dokumenti ir kārtībā. Sevišķu uzmanību vajadzētu pievērst  šaujamieroča glabāšanas atļaujas derīguma termiņam – par šaujamieroča glabāšanu vai nēsāšanu bez derīgas šaujamieroča atļaujas ir paredzēta kriminālatbildība.

“Sezonas atklāšanas laikā policija veiks pastiprinātu kontroli ieroču aprites jomā un  izņēmums nav arī Kurzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorija,” brīdina J.Knīse. Tā kā no 2011.gada 1.janvāra spēkā esošais “Ieroču un speciālo līdzekļu likuma” paredz, ka aizliegts iegādāties, nēsāt, pārvadāt, izmantot un pielietot šaujamieročus, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus, kā arī gāzes pistoles (revolverus) alkohola ietekmē, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, kā arī narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, nevajadzētu riskēt, lietojot alkoholiskos dzērienus. Rezultātā var nākties šķirties  gan no šaujamieroča turēšanas atļaujas, gan no medību ieroča un medīšanas prieka vispār.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz