Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Balvas saņem skolotāji un labākās skolas

Balvas saņem skolotāji un labākās skolas
06.10.2008 07:04

Atslēgvārdi

Liepājā Skolotāju dienas kulminācija ir konkursa “Gada skolotājs” nominantu godināšana un laureātu apbalvošana. Sarīkojuma laikā arī pasniedz Pilsētas domes Kvalitātes balvu skolai, kas guvusi visizcilākos sasniegumus mācību un audzināšanas darbā. Konkursam “Gada skolotājs” izvirzītie pedagogi bija uzaicināti pie Izglītības pārvaldes vadītājas Ludmilas Molčanovas uz pieņemšanu, kas notika atpūtas centrā “Libava”.

Uzpostajā zālē bija pulcējušies tie septiņpadsmit, kuri no visas pilsētas apmēram tūkstoti lielās pedagogu saimes izvirzīti nosaukumam “Gada skolotājs” vairākās nominācijās. Visvairāk nominantu bija kategorijā “Par cilvēcību un atbalstu darbā ar skolēniem” – septiņas dažādu mācību iestāžu skolotājas. Skolotājus vēl sumināja par darbu ar spējīgiem skolēniem, par moderno tehnoloģiju ieviešanu, par inovācijām kā vispārizglītojošās, tā pirmsskolas mācību iestādēs. Četri pedagogi bija izvirzīti nominācijā “Par radošumu interešu izglītībā”. Katram no nominantiem bija sagatavots Atzinības raksts, dāvanas un sudraba piespraude. Gada skolotāji parakstījās “Goda grāmatā”.

Skolotāju dienas svinības turpinājās Liepājas teātrī. Cits pēc cita uz skatuves kāpa tie pedagogi, kuri ar savu darbu parādījuši, ka viņiem droši var uzticēt sabiedrības nākotni. Tie bija četri konkursa “Gada skolotājs” laureāti. Pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaciņa” pedagoģe Silvija Cērpa saņēma apbalvojumu par inovācijām pirmsskolas izglītībā. Starp interešu izglītības pedagogiem par “Gada skolotāju” atzina un uz skatuves sumināja Bērnu un jauniešu centra deju pedagoģi Ingu Papirti. Kristīgās sākumskolas, pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Anita Brūdere izcelta nominācijā “Par cilvēcību un atbalstu darbā ar skolēniem”. Savukārt A.Puškina 2.vidusskolas ķīmijas skolotāja Nadežda Mednis atzīta par gada skolotāju nominācijā “Par darbu ar spējīgiem skolēniem”.

Tradicionāli skolotājus sveica “Swedbank”, kas apbalvoja 6.vidusskolas skolotāju Inesi Vītoliņu un Jāni Rudzīti no 8.vidusskolas, tā novērtējot viņu darbu gan ar spējīgiem skolēniem, gan ar katru audzēkni.

Jau ceturto reizi pilsētā pasniedz domes Kvalitātes balvu mācību iestādei par izciliem rezultātiem, kā arī skolas saņem veicināšanas prēmiju par savu veikumu.

Domes Kvalitātes balvu un čeku par 1500 latiem saņēma 1.ģimnāzija. Skola spējusi uzrādīt augstus rezultātus centralizētajos eksāmenos. A, B un C līmeņa vērtējumu saņēmuši vairāk nekā 85 procenti no visiem beidzējiem, un tas jau ir nopietns pieteikums ceļā uz valsts ģimnāziju.

Veicināšanas balvas saņēma četras skolas – Raiņa 6.vidusskola par izciliem rezultātiem pasaules līmeņa bioloģijas un ģeogrāfijas olimpiādē, J.Čakstes 10.vidusskola par patriotisko audzināšanu un paveikto novadpētniecības jomā, Speciālā internātpamatskola – par sirdsmīlestību darbā, par meistarību skolēnu mācīšanā, 12.vidusskola – par skolas teātra “Balagančiks” sasniegumiem. Veicināšanas prēmija ir 250 latu katrai skolai.

 

Plašāk par skolotāju godināšanu un apbalvošanu lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 6.oktobra numurā Dainas Meisteres publikācijā.

1.ģimnāzijas direktoru Helviju Valci ar domes Kvalitātes balvu sumina Izglītības pārvaldes vadītāja Ludmila Molčanova.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz