Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par ūdeni maksāsim vairāk

Par ūdeni maksāsim vairāk
21.10.2009 07:06

Atslēgvārdi

Otrdien uzņēmumā “Liepājas ūdens” notika preses konference, kurā direktors Andis Dejus informēja par vairākiem aktuāliem jautājumiem.

Arī par tarifu plānoto paaugstināšanu. Pašlaik regulatorā ir iesniegts tarifu projekts, kas paredz par 12,5 procentiem paaugstināt maksu par ūdens un kanalizācijas notekūdeņu vienu kubikmetru.

Ja regulators to apstiprinās, SIA “Liepājas ūdens” mēģinās rast iespēju tarifu piemērot ar nākamā gada 1. aprīli. Līdz šim iedzīvotāji par vienu kubikmetru ūdens un kanalizācijas notekūdeņiem maksā 80 santīmu, bet, ja regulators tarifu projektu apstiprinās, maksās 90 santīmu (bez PVN). A. Dejus skaidroja, ka iemesli tarifu palielināšanai ir vairāki, piemēram, sadārdzinājusies elektroenerģija, ir samazinājies ūdens patēriņš un līdz ar to uzņēmuma ieņēmumi. Pašreizējais tarifs nenosedz izmaksas, lai gan uzņēmums darījis visu iespējamo, lai tās samazinātu. Esošie tarifi nenodrošina uzņēmuma finansiālo dzīvotspēju un attīstības iespējas.

Vēl žurnālistus iepazīstināja ar SIA “Liepājas ūdens” īstenojamo projektu “Ūdenssaimniecības attīstība Liepājā. 2. kārta”. Projektā paveikti daudzi pilsētai un iedzīvotājiem nozīmīgi darbi. Piemēram, Karostā rekonstruētas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas. Tagad Karostas tīkli iekļauti Liepājas ūdensapgādes un notekūdeņu novadīšanas un attīrīšanas kopējā sistēmā. Likvidēti kanalizācijas izteces punkti jūrā. Ļoti būtiska bija Kuldīgas un Alsungas ielas kanalizācijas kolektora rekonstrukcija. Pa šo kolektoru visi pilsētas kanalizācijas notekūdeņi (apmēram 20 tūkst. m3 diennaktī) tiek novadīti uz galveno sūkņu staciju un tālāk uz attīrīšanas iekārtām. Ne mazāk svarīga bija ūdensapgādes rezervuāru un kanalizācijas sūkņu staciju rekonstrukcija Ventas ielā, zemteku rekonstrukcija pāri Liepājas ezeram un vēl citi darbi.

Pēc divām nedēļām no vecajām telpām uz jauno ēku pilnībā būs pārcēlusies SIA “Liepājas ūdens” Centrālā testēšanas laboratorija, kurā katru dienu pārbauda kā ūdens, tā kanalizācijas notekūdeņu atbilstību visiem noteikumiem – obligātajām nekaitīguma un kvalitātes prasībām. Tā kā tā ir vienīgā tik augsta līmeņa laboratorija Kurzemē, uz to ūdens paraugus pārbaudei ved  kā no Saldus un Pāvilostas, tā citām Latvijas rietumkrasta pilsētām. Arī ikviens pilsētnieks vai rajona iedzīvotājs, sazinoties ar laboratoriju, uz to var nogādāt pārbaudei, piemēram, sava piemājas dīķa vai akas ūdens paraugu. 

Daiga Lutere,
“Kurzemes Vārds”

Uzziņai:
Gada laikā Liepājai piegādā 3 920 000 kubikmetru ūdens.
Gada laikā attīra 9 767 500 kubikmetru notekūdeņu.
Ūdensapgādes cauruļvadu kopējais garums – 175 kilometri.
Kanalizācijas cauruļvadu kopējais garums – 199 kilometri.
2008. gadā viens iedzīvotājs dienā patērējis 83 litrus ūdens. 

 

Direktors Andis Dejus: “Pašreizējais tarifs nenosedz izmaksas, lai gan uzņēmums darījis visu iespējamo, lai tās samazinātu.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz