Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pagaidām nav izdevies no sēkļa novilkt kuģi “Romanka”

Pagaidām nav izdevies no sēkļa novilkt kuģi “Romanka”
28.11.2009 13:20

Atslēgvārdi

Velkonim pagaidām nav izdevies novilkt no sēkļa Ziemupē pie Akmeņraga uzskrējušo poļu transporta kuģi “Romanka”, – šorīt Latvijas Radio sacīja Jūras Spēku Krasta apsardzes dienesta virsnieks Roberts Lakučs.

Vakar notikuma vietā ieradās velkonis no Ventspils, taču nepiemēroto laika apstākļu dēļ tam nav izdevies pietuvoties kuģim. Kā skaidroja Lakučs, galvenokārt glābšanas darbus apgrūtināja aptuveni divus metrus augstie viļņi.

Kā aģentūrai LETA stāstīja velkoņu kompānijas SIA “PKL Flote” vadītājs Sergejs Odincovs, pagaidām notiek sagatavošanās darbi, lai velkonis varētu pietuvoties uz sēkļa uzskrējušajam kuģim. “Laika apstākļi mums nav labvēlīgi arī šodien, jo ir vējš un augsti viļņi. Patlaban velkonis ir aptuveni vienu kilometru no kuģa. Mēs esam sameklējuši tauvas viena kilometra garumā un mēģināsim sākt glābšanas darbus,” teica Odincovs.

Latvijas Jūras administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sarma Kočāne aģentūrai LETA sacīja, ka Latvijas Jūras administrācijas speciālisti ir sazinājušies ar kuģa “Romanka” kapteini, lai noskaidrotu notikušā iemeslus, taču kapteinis neesot spējis loģiski pamatot, kāpēc notikusi novirzīšanās no kursa un kuģis uzskrējis sēklī. “Patlaban zināms, ka kuģis nav bojāts, kā rezultātā varētu tikt piesārņota jūra. Jāgaida, kad tas tiks novilkts no sēkļa. Ja bojājumi pēc tam netiks atklāti, tas turpinās ceļu uz savu galamērķi Tallinā, kur ostā tam tiks veikta apskate,” stāstīja Kočāne.

LETA jau ziņoja, ka piektdienas, 27.novembra rītā, ap plkst.5.30 uz sēkļa pie Akemņraga uzskrējis poļu transporta kuģis “Romanka”.

Lai novērstu iespējamās nevēlamās sekas, uz notikuma vietu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs norīkoja Krasta apsardzes kuģi “Astra” un Jūras spēku kuģi “Varonis”. Iesaistīts tika arī Gaisa spēku helikopters, kā arī izsludināta trauksme sauszemes glābšanas vienībām no Ventspils un Rīgas.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz