Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ko “apģērbtie” peldētāji domā par nūdistiem?

Ko “apģērbtie” peldētāji domā par nūdistiem?
21.07.2010 13:17

Atslēgvārdi

Nav jau vairs nekas jauns, ka gan Latvijā un arī Liepājā var peldēt un sauļoties, tautas valodā sakot, pa pliko. Agrāk sabiedrībā bija vērsti ļoti asi viedokļi pret nūdistiem, uzskatot, ka šāda veida atpūta ir nepiedienīga.

Devos uz pludmali, lai noskaidrotu, ko par nūdistiem domā atpūtnieki, kas atpūšas apģērbto zonā.

Nenosodām, jo mums netraucē

Studentes Anna un Antra nūdistu pludmalē bijušas tikai garāmejot, lai gan viņām esot daži paziņas, kas dodot priekšroku atpūtai pludmalē bez drēbēm. “Nenosodām, jo tā ir izvēle, kas jāizdara katram pašam. Katrs pats izvēlas kā un kur atpūsties,” savu viedokli komentē abas jaunietes, kurām labāk patīkot uzturēties apģērbto pludmalē.

Valda ir pensionāre no Kuldīgas. Par plikajiem atpūtniekiem pludmalē viņas viedoklis skan šādi: “Ja tiek apspriests ētiskais viedoklis, jāņem vērā, ka tā ir sabiedriska vieta. Ja tomēr nūģistiem, kā saka tajā latviešu filmā, ir ierīkotas speciālas pludmales – lai jau staigā pliki, ja nevienam nezīmējas ar saviem plikumiem un neliek to darīt citiem piespiedu kārtā,” smejas Valda. Arī šoferis Ēriks, kurš pludmalē sauli un ūdeni labāk baudot peldbiksēs, neesot negatīvi noskaņots pret nūdistiem. “Viņi man netraucē, un es viņus arī ne,” tā Ēriks.

Nūdisti ir cilvēki bez kompleksiem

Liepājnieks Jānis pats bieži labprāt atpūšas nūdistu pludmalē. “Tādu cilvēku patiesībā nav daudz, bet tā ir cita pasaule – tur nav tik lielas burzmas – katrs var atrast sev ērtāko vietu, tādēļ plikus cilvēkus var ieraudzīt reti. Nezinu, vai viņi vispār var traucēt,” saka puisis. Sarmīte arī neesot izjutusi to, ka kāds plikais viņai traucētu: “Neviens jau nebijām apģērbti arī tad, kad piedzimām. Vai tad arī tad kādam traucējam ar savu kailumu?” Apsargs Imants nūdistus uzskata par minoritāti Latvijā. “Ir jāizturas ar cieņu pret viņiem,” viņš ir lakonisks.

Stefānija no Saldus saka: “Nūdisti, manuprāt, ir atsevišķa pludmales un atpūtas kultūra. Tā vēl laikam ir samērā sveša – daudzi to nespēj pieņemt un nesaprot,” domā jaunā sieviete, kura bijusi nūdistu pludmalēs arī ārzemēs. Arī līdzīgi domā jaunā māmiņa, liepājniece Nataša, kura savu viedokli komentēja tā: “Ja daudzi cilvēki ģērbjas peldkostīmos un tie viņiem patīk, kāpēc gan viņi nevarētu atpūsties kaili, ja viņiem tā patīk labāk?”

Tas ir nepieņemami

Pensionārs Valērijs nūdistu stiliņu uzskata par sava veida izvirtību. “Valstī cīnās pret pornogrāfiju, bet nūdisti  to tikai, manuprāt, veicina,” skarbs ir Valērijs. Nūdistu pludmales zona esot viņam netālu viņa iecienītās atpūtas vietas pludmalē. “Nav patīkami, ka jāierauga pāris pliki tipiņi, kuri tēlo pārākus par citiem! Daži jau vispār ir tādi drosminieki, kas iet ar saviem plikumiem lielīties arī apģērbto atpūtnieku zonā un pašiem tas šķiet tik jautri,” dusmojas Valērijs.

Ieva un Edgars manījuši dažus nūdistus atpūšamies pludmalē. “Tas ļoti traucē. Šeit tomēr ir sabiedriska atpūtas vieta,” saka Ieva, kura domā, ka arī uzskatu vārdā jebkur varot iet kails. Savukārt Toms, kurš labprāt brauc pa pludmali ar velosipēdu, izstāstīja šādu notikumu: “Redzēju situāciju – viena kaila meitene staigāja pa nūdistu pludmali un satika kādu sev pazīstamu nūdistu – pavecāku vīrieti. Man pat paliek neērti viņu pašu vietā,” saka Toms, kurš bez peldbiksēm uz pludmali nemaz neiet.

Liene Andersone

 

Par nūdistiem “apģērbtajiem” peldētājiem viedokļi ir ļoti dažādi: vienai sabiedrības daļai nekas nav iebilstams, citai – tas šķiet nepieņemami vai pagaidām vēl nesaprotami.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz