Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apakšzemes brīnumi un nobīde laikā. Brīvības ielā darbi kavējas par pāris mēnešiem

Apakšzemes brīnumi un nobīde laikā. Brīvības ielā darbi kavējas par pāris mēnešiem
20.08.2010 07:09

“Viss process rit normāli, mierīgi un pareizi,” saka Brīvības ielas pārbūvētāja – SIA “Šlokenbeka” – direktors Māris Paiders, vienlaikus atzīdams: negaidīti atklājumi apakšzemē piespieduši darbus aizkavēt, šobrīd nobīde no grafika ir divi mēneši. “Kurzemes Vārds” viņam jautāja, kāpēc garāmbraucējiem rodas iespaids, ka ielā gandrīz nekas nenotiek.

“Pārbūvējam ielu, par kuras apakšu neviens nekad neko nav zinājis, un atklājam daudz pārsteigumu – piemēram, pirmdien sāksies ūdensvada būve. Lai to varētu darīt, bija jāizņem koku saknes, bet virs saknēm piepeši atklājās nezināms kabelis. Šie atklājumi prasa daudz liekas enerģijas – ir jānoskaidro, kas vēl ir jādara. Lai sagatavotos darbiem, jāiziet cauri veselai gūzmai nezināmo. Pateicoties rekonstrukcijai, pilsēta dabūs jaunu gāzesvadu – izrādījās, ka arī par to nebija skaidrs, kur vecais maģistrālais vads atrodas. Nevarējām taču lietus ūdens kanalizāciju rakt dažus metrus zem gāzesvada. Lūk, šādiem jautājumiem aiziet laiks. Taču tā nav tikai Liepājas problēma, padomju laikos komunikācijas lika bieži vien bez uzmērīšanas, bez būvatļaujas, pēc komandas “man vajag”, un tāda nezināmā daudz ir arī citās pilsētās,” klāstīja M. Paiders.

Par gāzesvadu Liepājas galvenais pilsētplānotājs Arvīds Vitāls teic, ka akciju sabiedrība “Latvijas gāze” pirms projekta atbildējusi, ka nav neko nepieciešams darīt ar gāzes trasi, taču, kad sākts rakt, izrādījies, ka tomēr gāzesvads jāatjauno. Viņš piebilst, ka tomēr tā ir topogrāfa atbildība, vai visas komunikācijas ir uzmērītas.

Drošības apsvērumu dēļ nepieciešamība pārcelt lietus ūdens kanalizācijas kolektoru tālāk no vecā gāzesvada ir viens no kavēšanās iemesliem, kuru rakstiskā atbildē “Kurzemes Vārdam” min arī projekta vadītāja no Liepājas domes Attīstības pārvaldes Aiga Kļaveniece. Otrs iemesls – atklājums, ka grunts ir brīva un slāņaina un ir problēmas pazemināt gruntsūdens līmeni.

Bet aktīvāka rosība Brīvības ielā sākšoties pirmdien, kad sāks rakt ūdensvadu, teica M. Paiders. SIA “Liepājas ūdens” tehniskās daļas vadītāja Žanete Trusova pastāstīja, ka 2,2 kilometru garumā paredzēts vienā daļā rekonstruēt, citā daļā – likt pilnīgi jaunu ūdensvadu ar 300 milimetru caurulēm, savukārt jauna sadzīves kanalizācijas trase (1200 mm caurules) tiks ierīkota viena kilometra garumā.

Satiksme pa Brīvības ielu netiks atjaunota vismaz līdz Ziemassvētkiem, prognozēja M. Paiders un atzina, ka nākamvasar, lai varētu raitāk un veiksmīgāk veikt visus virszemes darbus un tos pabeigt, gribētu ielu slēgt pavisam. Tomēr zināmu atslogojumu satiksmei dos jaunā Pulvera iela, kura ekspluatācijā jānodod šoruden.

Plašāk par Brīvības ielas rekonstrukciju un līdz šim padarītajiem darbiem lasiet Noras Driķes publikācijā šodienas “Kurzemes Vārdā.”

Brīvības ielā aktīvu darbību pašlaik redz tikai pāris vietās. “Daudz liekas enerģijas aiziet, noskaidrojot, kas vēl ir jādara. Toties, kad iela būs kārtībā, tad beidzot visi zinās, kur kas ir,” atzina SIA “Šlokenbeka” direktors Māris Paiders.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz