Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Audzināšanas līkločus risina skolotāji

Audzināšanas līkločus risina skolotāji
05.04.2011 07:11

Atslēgvārdi

Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības “Vaduguns” telpās notika gadskārtējā Kurzemes reģiona audzināšanas darba konference. To rīkoja Liepājas BJC sadarbībā ar Izglītības pārvaldi.

Jau pirms konferences sākuma dalībnieku uzmanību saistīja metodisko izstrādņu skate “Skola mūsdienu pasaulē”. Tajā bija aplūkojami materiāli par dažādiem tematiem, piemēram, par klases stundu norisi, par tādu izpratņu kā pienākums, tiesības, atbildība veidošanu skolēnos un citiem audzināšanas darba jautājumiem. Konferences rīkotāji pastāstīja, ka Kurzemes reģiona metodisko izstrādņu skatē piedalījušies 40 skolotāju ar 30 metodiskajām izstrādnēm. Visbagātāk bijis pārstāvēts Talsu novads, kas iesniedzis 10 metodisko izstrādņu, nedaudz atpalikusi Liepājas pilsēta, interesanti metodiskie materiāli saņemti no Grobiņas, Aizputes, Pāvilostas, Vaiņodes, Saldus, Kuldīgas, Talsu, Ventspils novada. Uz Rīgu tiks virzītas 10 veiksmīgākās  metodiskās izstrādnes.

15. vidusskolas skolotāja un 9. klases audzinātāja Dina Vilciņa atzina, ka šogad konference bijusi kuplāk apmeklēta, tajā piedalījušies skolotāji no dažādām Kurzemes reģiona skolām. Tas paplašina pieredzes apmaiņas iespējas. Skolotāja sacīja, ka viņu kā izlaiduma klases audzinātāju interesējot karjeras izvēles jautājumu risināšana, arī tas, kā kolēģi strādā klases stundās un risina citas audzināšanas problēmas. Sikšņu pamatskolas skolotāja Dace Tauriņa atzina, ka viņa konferencē cerējusi gūt atbildes uz audzināšanas un citiem aktuāliem pedagoģiskā darba jautājumiem. A. Puškina 2. vidusskolas sociālo pedagoģi Annu Ušeņinu interesējot karjeras izglītības jautājumi, arī tas, kā risināt audzināšanas problēmas.

Konferencē savā pieredzē ar Kurzemes pedagogiem dalījās Liepājas 8. vidusskolas pedagogs Jānis Rudzītis. Latvijas Universitātes profesore Zanda Rubene vadīja nodarbību par  plašsaziņas līdzekļu lomu un ietekmi bērnu un jauniešu dzīvē.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto
Metodisko izstrādņu klāsts piesaistīja konferences dalībnieku uzmanību. “Ir vērtīgi redzēt citu apkopoto darba pieredzi,” teica Liepājas Valsts tehnikuma pedagoģe Skaidrīte Inķe (priekšplānā).

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz