Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Administrators: Nesaistošie piedāvājumi par metalurgu vieš cerības, ka valsts ieguldītos līdzekļus varētu atgūt

Administrators: Nesaistošie piedāvājumi par metalurgu vieš cerības, ka valsts ieguldītos līdzekļus varētu atgūt
Foto: Egons Zīverts
22.07.2014 16:18

BNS

Nesaistošie piedāvājumi par maksātnespējīgā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma “Liepājas metalurgs” pamatražotni vieš cerības, ka valsts varētu atgūt līdzekļus, ar kuriem sedza kompānijas kredītu vairāk nekā 70 miljonu eiro apmērā, otrdien žurnālistiem pēc valdības sēdes sacīja kompānijas maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Tomēr viņš uzsvēra, ka tie ir tikai indikatīvi piedāvājumi – no sākotnēji atlasītajiem desmit pretendentiem sešiem būs iespēja iesniegt saistošo piedāvājumu līdz 31.jūlijam. “Pēc tam arī varēsim sniegt konkrētāku informāciju,” sacīja Velmers.

Patlaban potenciālie uzņēmuma pamatražotnes pircēji apmeklē Latviju, lai iepazītos ar situāciju “Liepājas metalurgā”.

Kompānijas aktīvu pārdošanas konsultanta “Prudentia” valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš sacīja, ka pretendenti ir gan no Eiropas, gan no Krievijas. Viņš minēja, ka pašlaik lielākais šķērslis veiksmīgai uzņēmuma pamatražotnes pārdošanai ir elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponente (OIK), kas krietni sadārdzina maksājumus par elektroenerģiju Latvijas lielajiem rūpniecības uzņēmumiem salīdzinājumā ar konkurentiem. Tāpat Krastiņš atzina, ka pašreizējā ģeopolitiskā situācija reģionā neveicina potenciālo pircēju piesaisti.

Viņš pauda cerību, ka atbalstu valdībā varētu gūt Ekonomikas ministrijas plānotā iniciatīva par OIK atlaidi lielajiem ražošanas uzņēmumiem Latvijā.

Valdība otrdien uzklausīja informāciju par “Liepājas metalurga” maksātnespējas procesu un kompānijas aktīvu pārdošanas gaitu.

Jau vēstīts, ka pērn 12.novembrī pēc neveiksmīgiem “Liepājas metalurga” investoru meklējumiem Liepājas tiesa uzņēmumu atzina par maksātnespējīgu. “Liepājas metalurga” pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta kopš 2013.gada pavasara. Kompānijas pamatražotni iecerēts pārdot līdz septembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz