Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts (17:29) – “KVV Group” pirmais maksājums par metalurgu būs 17 miljoni eiro; pēc tam 9 miljoni gadā

Papildināts (17:29) – “KVV Group” pirmais maksājums par metalurgu būs 17 miljoni eiro; pēc tam 9 miljoni gadā
Foto: liepajniekiem.lv
11.09.2014 14:36

BNS/ LETA

Ukrainas kompānijas “KVV Group” (KVV) pirmais maksājums par maksātnespējīgā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma “Liepājas metalurgs” pamatražotni būs 17 miljonu eiro apmērā, savukārt turpmākie maksājumi varētu būt apmēram deviņu miljonu eiro apmērā gadā, ceturtdien žurnālistiem teica “Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Maksājumus paredzēts veikt desmit gadu periodā.

Viņš gan piebilda, ka pašreiz līgums par aktīvu iegādi ar KVV nav noslēgts, tāpēc maksājumu grafikā vēl var būt izmaiņas. Līgumu paredzēts noslēgt līdz septembra beigām, procesā iesaistot arī nodrošinātos kreditorus.

Administrators arī atgādināja, ka atbildīgās iestādes ir izvērtējušas KVV reputāciju – nekādu iebildumu no tām nav saņemts.

Ukrainas uzņēmums “KVV Group” par maksātnespējīgās AS “Liepājas metalurgs” (LM) pircēju tika izvēlēts tādēļ, ka deva stingras garantijas atliktajam maksājumam, biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

“”KVV Group” noslēgtajā priekšlīgumā ir apņēmies dot stingras garantijas atliktajam maksājumam. Tās ir – pirmā iemaksa, ķīlas, korporatīvā garantija, banku garantijas, kas ievērojami uzlabo kreditoru situāciju,” skaidroja Velmers.

“KVV Group” (KVV) jaunajai kompānijai plāno saglabāt “Liepājas metalurga” nosaukumu, žurnālistiem sacīja KVV īpašnieks Valērijs Krištals.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka par “Liepājas metalurga” pamatražotnes pircēju izraudzīts KVV, kas par to piedāvāja 107 miljonus eiro. Otrs pretendents ražotnes iegādei bija Krievijas privātpersonai Igoram Šamim piederošais uzņēmums “United group”, savukārt sākotnēji saistošos piedāvājumus iesniedza desmit pretendentu. “United Group” par ražotni piedāvāja 120 miljonus eiro.

KVV plāno ražošanas atjaunošanā “Liepājas metalurga” rūpnīcā investēt 30 miljonus eiro – ražošanu plānots atjaunot līdz gada beigām.

Tāpat ziņots, ka pērn 12.novembrī pēc neveiksmīgiem “Liepājas metalurga” investoru meklējumiem Liepājas tiesa atzina uzņēmumu par maksātnespējīgu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz