Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvija nodrošinās elektrības tirdzniecības pārtraukšanu ar Krieviju un Baltkrieviju

Latvija nodrošinās elektrības tirdzniecības pārtraukšanu ar Krieviju un Baltkrieviju, otrdien žurnālistiem apliecināja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Latvija nodrošinās elektrības tirdzniecības pārtraukšanu ar Krieviju un Baltkrieviju
Foto: Publicitātes
11.10.2022 20:09

LETA

Ministru kabinets otrdien pieņēma zināšanai informatīvo ziņojumu par elektroenerģijas tirdzniecības darījumu organizēšanu ar Krieviju un Baltkrieviju. 

Ziņojumā norādīts, ka elektroenerģijas tirdzniecības darījumu organizēšana ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī elektroenerģijas piegāde tirdzniecībai, izmantojot šo valstu elektroenerģijas sistēmu, no 11.oktobra ir apturēta.

Lai nodrošinātu elektroapgādes drošumu, balansēšanu un stabilitāti Latvijas pārvades sistēmā, līdz sinhronizācijai ar kontinentālās Eiropas elektrotīkliem pārvades sistēmas operatoram būs jānodrošina, ka no Krievijas saņemtās balansēšanas elektroenerģijas apjoms nav lielāks par Krievijai nodoto balansēšanas elektroenerģijas apjomu.

Kā skaidroja Kariņš, šis esot veids kā Latvija var nebūt atkarīga no tirdzniecības ar Krieviju. Līdz ar to, nenotiks elektrības tirdzniecība, tostarp elektrības pirkšana no Krievijas un Baltkrievijas, vienlaikus nodrošinot tīklu balansēšanu.

Kā ziņots, Baltijas valstu desinhronizācija no tā dēvētā BRELL elektroapgādes loka, kas Latviju, Lietuvu un Igauniju savieno ar Baltkrieviju un Krieviju, paredzēta līdz 2025.gadam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz