Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tirgotāji un mazpulki novērtē viens otru

Tirgotāji un mazpulki novērtē viens otru
22.10.2012 07:26

Atslēgvārdi

Sestdienas rītā zaļais tirgus “Lauku sēta pilsētā” bija pircēju pilns. Un arī tirgotāju bija krietni vairāk, nekā ierasts, – pašu izaudzēto pārdeva arī mazpulcēni, kuri piedalījās Kurzemes novada mazpulku forumā.

 

“Mūs ar Ilzi Kļavu, Latvijas mazpulku vadītāju, saveda kopā Mārtiņš Roze,” par sadarbības sākumu ar mazpulkiem stāsta “Lauku sētas pilsētā” vadītāja Skaidrīte Solovjova. Ilze Kļava savukārt pieaicinājusi Krotes mazpulka vadītāju Indru Zvirbuli, un “tādā veidā tika saorganizēts šis te forums”.

“Sadarbība bija burvīga!” saka I. Zvirbule. Lielākā vērtība, viņasprāt, bijusi tā, ka pasākums izvērties tiešām kvalitatīvs. Jo forumā piedalījās labākie no 16 Kurzemes reģiona mazpulku dalībniekiem. Viņi sacentās par uzvaru piecās kategorijās. Jau apbalvoti veiksmīgākie tirgotāji, labākie un atraktīvākie prezentētāji un instalāciju veidotāji, bet tuvākajā laikā uzvarētājus noteiks arī kategorijā “Mikro&makro”, kurā sacentās kūdras eliksīra pētnieki, paskaidro mazpulka vadītāja. Labākos noteica mazpulku organizācijas “Rīgas klubiņš” pārstāvji, lauksaimniecības speciālisti un Latvijas mazpulku padomes priekšsēdētāja Ilze Kļava ar vietnieci Lindu Strazdiņu.

Forums bērniem bijusi iespēja ne vien strādāt un atrādīt jau iepriekš paveikto, bet arī atpūsties, priecājas I. Zvirbule. Pēc tirgošanās mazpulki devušies ekskursijā pa Liepāju, un Krotes mazpulks dienas noslēgumā baudīja SPA apmeklējumu, ko viņiem jubilejā bija dāvājuši Bunkas pagasta zemnieki.  

Uz tirgus dienu speciāli atbraukuši arī vairāki bijušie mazpulcēni, kas darbojušies šajā organizācijā vēl pirms Otrā pasaules kara. 

Marijas Leščinskas foto


Ne vienam vien mazpulku foruma apmeklētājam grūtības sagādāja zemnieces Ināras Bēriņas (priekšplānā) sagatavotā uzdevuma atminēšana – noteikt, cik sver viņas līdzpaņemtais baltais gailis, kas dzimis šā gada maijā. 

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 22. oktobra numurā.


#kvards-20121022-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz