Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas vīriešu izlase pasaules čempionātā biatlonā ieņem 18.vietu komandu stafetē

Latvijas izlase ar Andreju Rastorgujevu, Aleksandru Patrijuku, Edgaru Misi un Gintu Lūsi sastāvā sestdien Oberhofā pasaules čempionātā biatlonā ieņēma 18.vietu 4×7,5 kilometru komandu stafetē, uzvaru svinot Francijai.

Latvijas vīriešu izlase pasaules čempionātā biatlonā ieņem 18.vietu komandu stafetē
Foto: facebook.com/ Rastorgujevs
18.02.2023 14:39

LETA

Atslēgvārdi

Brāzmaina vēja apstākļos, kas ietekmēja arī favorītu izredzes uz medaļām, Patrijuks pirmajā posmā stāvus šaušanā bija spiests mērot divus soda apļus, stafeti Misem nododot pēdējā vietā 22 izlašu konkurencē.

Arī Mise pēc šaušanas stāvus mēroja divus soda apļus, taču viņam izdevās pakāpties uz 21.vietu, apsteidzot Moldovu.

Rastorgujevs trešajā posmā katrā no šaušanām izmantoja pa rezerves patronai un stafeti debitantam Lūsim nodeva 14.vietā nepilnas četras minūtes aiz līderes Čehijas.

Lūsis šaušanā guļus piecus mērķus sašāva ar astoņām patronām, bet stāvus viņš šādu grafiku atkārtoja, finišējot 18.vietā un uzvarētājiem francūžiem zaudējot astoņas minūtes un 48 sekundes.

Cīņā par medaļām pēc pirmā posma vadībā bija Francija, kurai Antonēns Gigonā iztika ar divām rezerves patronām, bet Vetle Šostads Kristiansens norvēģiem bija spiests iztērēt piecas rezerves patronas, stafeti Tarjei Bē nododot desmitajā vietā nepilnu minūti vēlāk.

Otro vietu ieņēma čehi un trešo – šveicieši.

Bē ar vienu soda apli pēc stāvus šaušanas pakāpās uz piekto vietu, taču Čehijai zaudēja jau vairāk par minūti. Otrā bija Francija, trešā – Zviedrija, kam jau pirmajā posmā tika viens soda aplis.

Pēc trešā posma joprojām vadībā bija Čehija, par 10,9 sekundēm apsteidzot Franciju, kam Emiljēns Žakelēns stāvus šaušanā nopelnīja soda apli, un par 49,5 sekundēm – Norvēģiju, kam vēl vienu soda apli, šaujot stāvus, pieļāva Sturla Holms Lēgreids.

Pēdējā posmā guļus šaušanā Čehijai divus soda apļus bija spiests mērot Jonāšs Marečeks, no līderes Francijas atpaliekot nepilnu minūti un ierindojoties arī aiz Norvēģijas un Zviedrijas.

Pēdējā šaušanā francūzis Kentēns Fijons-Majē šāva nevainojami un, kaut arī Jūhanness Tīngness Bē fantastiskā ātrumā sašāva savus piecus mērķus, taču nepilnu 33 sekunžu deficītu viņš atspēlēt nespēja.

Francija, kuru pārstāvēja Gigonā, Fabjēns Klods, Žakelēns un Fijons-Majē, ar vienu soda apli un deviņām izmantotām rezerves patronām trešo reizi kļuva par pasaules čempioni vīriešu stafetē, finišējot pēc stundas 21 minūtes un 48,8 sekundēm.

Iepriekšējā čempionāta uzvarētāja Norvēģija ar diviem soda apļiem un 14 rezerves patronām atpalika par 38,8 sekundēm, bet trešo vietu ar vienu soda apli un 13 izmantotām rezerves patronām ieņēma Zviedrija, kura iepriekšējā čempionātā pirms diviem gadiem bija otrā. Zviedri uzvarētājiem piekāpās minūti un 39,9 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma Čehija, piekto – Vācija, kuras biatlonisti mēroja piecus soda apļus, un sestā – Šveice, kuras kontā pat seši soda apļi.

Šveice kopā ar Ukrainu un Kazahstānu slēpoja pa sešiem soda apļiem, bet 22 komandas kopā mēroja 66 soda apļus. No soda apļiem izvairījās vien Itālija un Rumānija, kas finišēja attiecīgi septītajā un astotajā vietā.

Šosezon stafetē Latvija bija startējusi divreiz. Rūpoldingā šādā pašā sastāvā, tikai arī Renāru Birkentālu Lūša vietā, Latvija ierindojās 13.vietā, bet Antholcā ar Birkentālu ierindā ieņēma 18.vietu.

Uzvaru visās četrās sezonas Pasaules kausa sacensībās tika izcīnījusi Norvēģijas izlase, bet visas reizes labāko trijniekā iespraukusies Vācija. Trīsreiz uz goda pjedestāla kāpusi Francija, reizi – Zviedrija.

Sieviešu 4×6 kilometru komandu stafetē, kas sestdien sāksies plkst.16 un ko tiešraidē translēs LTV7, Latvija nestartēs.

Sacensību organizētāji un vietējās varas iestādes sestdienas rītā, plkst.8.30 tikās, lai noskaidrotu, vai Oberhofā stafešu sacensības vispār var notikt slikto laika apstākļu prognozes dēļ.

Saskaņā ar prognozi spēcīgais vējš ar brāzmām līdz 85 kilometriem stundā trases mežainajās vietās varēja sagādāt nepatikšanas sportistiem un skatītājiem, taču pēc tikšanās tika nolemts, ka sacensības norisināsies. 

Svētdien pasaules meistarsacīkstes beigsies ar sacensībām distancē ar kopēju startu.

Pēc pasaules čempionāta septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz