Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nākamgad LiepU līdzekļus pārdalīs par labu maģistra un doktora līmeņa studijām

Nākamgad LiepU līdzekļus pārdalīs par labu maģistra un doktora līmeņa studijām
04.01.2013 14:54

Liepājas Universitātē budžeta vietu dalījums no pamatstudijām virzījies uz maģistra un doktora līmeņa studiju programmām. To paredz šodien, 4. janvārī izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa parakstītais līgumus ar Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošajām augstskolām un koledžām par budžeta vietu finansēšanu 2013./2014. gadā, apstiprina ministra padomnieks Reinis Tukišs.

Pēc IZM organizētām individuālām sarunām ar augstskolu pārstāvjiem, kurās piedalījās arī darba devēju pārstāvji, izmaiņas ir veiktas 1417 budžeta vietām 142 programmās.

Ministrs atzīst, ka “izmaiņu kopējā tendence ir lielāks finansējuma piešķīrums augstāk kvalificētām un dārgākām studijām, proti, maģistra un doktora programmām, tādējādi rūpējoties par valsts budžeta līdzekļu ieguldīšanu jomās, kuras ir ar lielāku nozīmi kopējā valsts attīstībā”.

Pēc R. Tukiša vērtējuma lielākās izmaiņas skārušas Liepājas Universitāti, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju un Daugavpils Universitāti.

Viņš norāda, ka Liepājas Universitātē budžeta vietu dalījums no pamatstudijām virzījies uz maģistra un doktora līmeņa studiju programmām. Liepājas Universitātē izmaiņas skārušas 15 no 34 programmām, kurās ir budžeta vietas, un 190 no 997 budžeta vietām.

Kopā IZM padotības augstskolās 2013. gadā paredzētas 19 353 budžeta vietas ar kopējām izmaksām 30 361 118 latu apmērā. Prognozēts, ka 2013. gadā studentiem tiks piedāvātas studijas 870 akreditētās studiju programmās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz