Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Viņķele: “Liepājas metalurga” problēmas saistītas arī ar akcionāru nesaskaņām

Viņķele: “Liepājas metalurga” problēmas saistītas arī ar akcionāru nesaskaņām
25.01.2013 08:50

Liepājas metalurģijas uzņēmuma “Liepājas metalurgs” (LM) problēmas ir saistītas ne vien ar lielo obligātā iepirkuma komponentes (OIK) maksājumu, bet arī ar nesaskaņām starp uzņēmuma akcionāriem, piektdien LNT raidījumam “900 sekundes” atzina labklājības ministre Ilze Viņķele, kura ceturtdien apmeklēja uzņēmumu.

Atbildot uz jautājumu par LM apmeklējumā secināto, ministre norādīja, ka LM ir ļoti nozīmīgs Liepājai, jo tajā ir nodarbināti 2300 cilvēku, kā arī Latvijas ekonomikai kopumā. “Otrs secinājums, ka problēmas sakņojas ne vien obligātā iepirkuma komponentē, kas saistīta ar elektroenerģijas ražošanas izmaksām, bet arī pietiekami nopietnās nesaskaņās akcionāru starpā. Līdz ar to  valdības spēja palīdzēt šajā gadījumā būs samērā ierobežota,” teica Viļķele.

Viņa norādīja, ka trešais secinājums ir – LM ir ļoti aktīva un profesionāla arodbiedrība. “Ceru, ka šis var tikt izmantots kā resurss risinājuma  meklēšanai ne vien sarunās ar valsti, bet arī sarunās ar akcionāriem,” sacīja ministre.

Viņķele arī atzina, ka Labklājības ministrijas kompetencē esošie instumenti, lai palīdzētu LM, ir samērā ierobežoti. “Ja LM darbinieki uzskata, ka mana klātbūtne var mazināt kādas neskaidrības par iecerēm šogad ar pabalstu izmaiņām, tad, protams, es došos uz metalurgu,” viņa sacīja, piebilstot, ka to ir apliecinājusi arī LM arodbiedrībai un valdes priekšsēdētajam Valērijam Terentjevam.

Atbildot uz jautājumu, vai  pastāv iespēja, ka 2300 LM darbinieku kļūst par bezdarbniekiem, Viņķele teica, ka šis jautājums pašlaik nav aktuāls. “Es ceru, ka akcionāri pilnībā apzinās, ko viņu strīds nozīmē metālapstrādes industrijai, Liepājai un uzņēmuma darbiniekiem,” teica ministre.

Jau rakstījām, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ir uzdevis meklēt risinājumus LM problēmām saistībā ar elektrības sadārdzināšanos no  OIK – ekonomikas ministram Danielam Pavļutam, finanšu ministram Andrim Vilkam un Valsts kases pārstāvjiem ir sīki jāiepazīstas ar situāciju LM un jāsagatavo priekšlikumi problēmas risināšanai.

LM apgrozījums pērn sasniedza apmēram 300 miljonus latu. Saskaņā ar LM 2012.gada deviņu mēnešu finanšu pārskatā minēto informāciju, uzņēmuma lielākie akcionāri ir Sergejs Zaharjins ar 49%, Iļja Segals ar 21% un Kirovs Lipmans ar 23%.

LM koncernā ir stividors “Liepājas osta LM”, “Sporta klubs “Liepājas metalurgs””, “Ledus halle “Liepājas metalurgs”” un būvmateriālu ražotājs “Rūķis LM”. “Liepājas metalurga” akcijas kotē “NASDAQ OMX Riga” otrajā sarakstā.  

BNS

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz