Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunas vēsmas ūdens motosportā

Jaunas vēsmas ūdens motosportā
18.04.2007 19:09

0

Atslēgvārdi

Jaunajai ūdens motosporta sezonai, kas 20.maijā ar pirmo Latvijas atklātā čempionāta posmu startēs Liepājā, cītīgi turpina gatavoties mūsu sportisti. Liepājnieki panākuši vienošanos ar uzņēmumu “UPB holdings” un šosezon pārstāvēs komandu “UPB Energy”. Viens no Liepājas vadošajiem ūdens motosportistiem un tagadējais “UPB Energy” komandas kapteinis Ēriks Ķiepe-Kipge pastāstīja, ka sākotnēji pārrunas ar minēto uzņēmumu, aicinot atbalstīt šo sporta veidu, notikušas saistībā ar viņu un divkārtējo Eiropas čempionu JT-250 laivu klasē Artūru Brolīti, taču vēlāk abas puses secinājušas, ka jāizveido jauna saliedēta komanda, kuru pārstāvētu visi Liepājas ūdens motosportisti.

To kopīgiem spēkiem arī izdevies panākt, un tagad liepājnieku laivas jau rotā galveno atbalstītāju – “UPB Energy” –nosaukums.

Starpsezonu posmā Liepājas ūdens motosporta saimniecībā notikušas arī būtiskas pārmaiņas. Jauniešu JT-250 klasē līdz šim startējušais Artūrs Brolītis jaunajā sezonā ar Mārtiņa Bergholca pērnā gada laivu debitēs S-550 klasē. Tāpat šajā ieskaitē savus spēkus pirmo reizi pārbaudīs vienīgā daiļā dzimuma pārstāve mūsu komandā Vivita Pukule un Lauris Gūtmanis, kurš ūdens motosportā ir atgriezies pēc vairāku gadu pārtraukuma. Jāatzīmē, ka bez jau pieminētajiem braucējiem S-550 klasē tradicionāli startēs vairākkārtējais Latvijas čempions Mārtiņš Bergholcs un Pēteris Pelnēns. Tieši šajā klasē jaunajā sezonā startēs visvairāk liepājnieku un, domājams, Latvijas čempionāta posmos būs vissīvākās cīņas. Pārējās laivu klasēs braucēji palikuši tie paši – O-500 klasē startēs Ēriks Ķiepe-Kipge, Janeks Lazarenoks un Oļegs Kutepovs, T-500 klasē Gatis Gibners, bet JT-250 klasē brauks Mārtiņš Morozs, un sezonas gaitā, iespējams, laivā sēdīsies arī jaunais Māris Gūža, kurš, pēc Ķiepes-Kipges teiktā, vēl īsti nav gatavs piedalīties oficiālos mačos, un viņam vēl ir jāaizvada treniņi. Pagaidām lielāko daļu laika, gatavojoties jaunajai sezonai, mūsu sportisti pavada, strādājot pie tehnikas uzlabošanas, tikai Ķiepe-Kipge un Brolītis pagājušo svētdien ir aizvadījuši pirmos braucienus tirdzniecības kanālā. 

Lai arī šī gada Latvijas čempionātā “UPB Energy” komandas vadība nav izvirzījusi konkrētus mērķus, bez šaubām, reizi par visām reizēm liepājnieki noteikti centīsies izcīnīt pirmo vietu  komandu kopvērtējumā, tādējādi laužot tradīciju valsts atklāto čempionātu beigt otrajā vietā, ierindojoties tūlīt aiz komandas “Kalnciems Racing Team”. Tāpat, kā jau pēdējos gados ierasts, noteikti gandrīz visās klasēs vieni no galvenajiem pretendentiem uz Latvijas čempiona titulu arī individuālajā vērtējumā būs tieši mūsējie. Bez pašmāju un kaimiņvalstu sacensībām “UPB Energy” komandas pārstāvji noteikti piedalīsies arī pasaules un Eiropas čempionātos, kas, kā allaž, norisināsies vasaras vidū.

Jau šodien pulksten 11 Pulvera ielā 28 notiks pirmās uzbūvētās koģenerācijas stacijas prezentācija “UPB Energy” jaunajā ražotnē, kurā piedalīsies arī Liepājas vadošais ūdens motosportists Ēriks Ķiepe-Kipge.

Miks Kuncītis,
“Kurzemes Vārds

Pērnā gada pasaules čempions Ēriks Ķiepe-Kipge Ķīpsalā notikušajā izstādē “Sports un atpūta” publiskai apskatei bija novietojis arī savu O-350 klases laivu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz