Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iepazīst žurnālista un mūziķa profesijas aizkulises

Iepazīst žurnālista un mūziķa profesijas aizkulises
18.05.2007 17:43

0

Saistībā ar Eiropas Savienības programmas “Jaunatne” atbalstīto projektu “Jauniešu iniciatīva Liepājā”, ko izstrādāja paši jaunieši no kluba “ZB Ziediņš”, bērnu un jauniešu klubā “Pēcskola” notika seminārs par sadarbību ar masu medijiem. Pēc kluba vadītājas Initas Bišopas uzaicinājuma pie bērniem un jauniešiem viesojās laikraksta “Kurzemes Vārds” jauniešu lapas “Kaktuss” veidotāja un mūzikas apskatniece Inita Gūtmane.

Viņa klātesošajiem pastāstīja par žurnālista darbu, piemēram, kā top raksti, kas jāņem vērā, dodoties uz intervijām, ar kādām grūtībām jāsaskaras preses pārstāvjiem un kādas prasmes viņiem nepieciešamas. Bērnus arī interesēja, kāda ir žurnālista ikdiena, kā var kļūt par kāda laikraksta darbinieku un kādu atalgojumu viņš saņem par rakstu.

 Lai jauniešiem rastos labāks priekšstats par preses konferencēs notiekošo, žurnāliste līdzi bija uzaicinājusi liepājnieku, grupas “Bonaparti.lv” dalībnieku Andri Ērgli. Jaunieši iejutās žurnālista lomā un piedalījās improvizētā preses konferencē, kas it kā notika pēc starptautiskā “Eirovīzijas” dziesmu konkursa fināla, kurā Latvija ieguva 16.vietu. Žurnālisti bija ļoti zinātkāri un jaunākajam bonapartam uzdeva daudzus un dažādus jautājumus – viņus interesēja gan konkursa aizkulises, gan tas, kā Andris nonācis šajā apvienībā, gan viņa izjūtas pēc uzstāšanās, gan domas par citiem “Eirovīzijas” dalībniekiem. Vēl Andris pastāstīja par bonapartu skatuves tērpiem, speciāli darināto cepuri, gredzenu un ordeni, ko ikviens varēja aptaustīt, kā arī par savu grupu “Cacao”, tās plāniem, viņa pieredzi ar žurnālistiem un daudzām citām lietām.

Pēc tikšanās ar Initu Gūtmani un Andri Ērgli bērniem un jauniešiem radās labāks priekšstats, kāds tad ir žurnālista un mūziķa darbs, kāda ir šo profesiju neredzamā puse.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz