Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iedzīvotāju nesaskaņu dēļ cieš bērni

Iedzīvotāju nesaskaņu dēļ cieš bērni
22.08.2007 17:41

0

Pēc gada pieklusuma atkal atsākušies ķīviņi ap Dzērves ielas 23.nama pagalmā esošo bērnu rotaļu laukumu. Iedzīvotāji, kuru ģimenēs aug bērni, cenšas labiekārtot pagalmu, lai jaunajai paaudzei būtu kur nodarboties. Savukārt vairāki mājas iedzīvotāji sūdzas, ka bērni trokšņojot un radot nekārtības. Dzērves ielas 21.nama iedzīvotāja Irina Voinstvenska atzina, ka vairs nezinot, ko darīt, jo viņu labajiem nodomiem tiekot likti šķēršļi. Kā zināms, pērn, kad iedzīvotāji par saviem līdzekļiem sāka labiekārtot bērnu rotaļu laukumu, uzradās kāds ļaundaris, kas tumsas aizsegā laukumā izvietotās autoriepas aplēja ar piķi.

Toreiz ļaudis lūdza palīdzību policijai. Vainīgais gan netika atrasts un palika nesodīts, taču veselu gadu bijis miers.

Tagad rotaļu laukums pabeigts, taču nesaskaņas atsākušās ar jaunu sparu. Šoreiz to iemesls ir betona plāksnes Dzērves ielas 23.nama galā. Irina stāsta, ka tur bijusi iecienīta bērnu rotaļu vieta – meitenes uz plāksnēm veidojušas zīmējumus ar krītu, puikas spēlējuši bumbu. Liels bijis Irinas un pārējo māmiņu pārsteigums, kad ieradušies strādnieki. Vispirms viņi nozāģējuši vecās metāla konstrukcijas, tad sākuši demontēt betona plāksnes. Kad Irina interesējusies, kas notiek, izrādījies, ka 23.namā vairāki iemītnieki jau jūnijā uzrakstījuši vēstuli pašvaldībai, kurā sūdzējušies, ka bērni, spēlējot bumbu, pārmēru skaļi klaigā un dauza bumbu pret sienu, tādējādi traucējot iedzīvotājiem. Pilsētas pašvaldība namu pārvaldei uzdevusi līdz 21.augustam plāksnes novākt.

Irina un vēl vairākas māmiņas uzskata, ka naidu kurina viena no 23.nama iemītniecēm. Sieviete gados, kura kopā ar dzīvesbiedru mīt vienā no otrā stāva dzīvokļiem, regulāri sūdzoties policijai par troksni un netīrību, ko radot bērni. “Varat jebkurā laikā pārliecināties, ka sēta, kur ir rotaļu laukums, ir tīra un kārtīga. Paši par to rūpējamies, iesaistām darbā bērnus,” saka Irina un Anželika Novikova. Esot izskanējuši arī pārmetumi, ka, ierīkojot bērnu rotaļu laukumu, tērēti 23.mājas līdzekļi. “Tās jau nu gan ir muļķības,” uzsver māmiņas. “Rotaļu laukumu ierīkojām paši par saviem līdzekļiem. Pašvaldība uzstādīja šūpoles un smilšu kasti, kā arī pieveda smiltis. Bet pērn pašvaldība ierīkoja divus soliņus. Tagad gan par plātņu demontāžu tiek tērēti mājas līdzekļi.”

“Kad sākām virzīt projektu par bērnu rotaļu laukuma izveidi, tika savākti 136 iedzīvotāju paraksti. Tagad, atsaucoties uz 24 cilvēkiem, demontē plāksnes,” norāda Irina. Un piebilst: “Bērnus jau to trūkums no pagalma neaizdzīs – spēlēsies zālē. Nesaprotu tikai to, kādēļ ļaudis kļuvuši tik naidīgi. Tagad, lūk, bērni traucējot. Kur tad lai viņi paliek? Turklāt bērniem nākas dzirdēt pārmetumus.”

Liepājas domes izpilddirektors Edgars Rāts “Kurzemes Vārdam” paskaidroja, ka māmiņu satraukumam neesot pamata –namu pārvaldes “Vecliepāja” darbinieki plāksnes pārvietošot tuvāk bērnu rotaļu laukumam. Amatpersona apstiprināja, ka šie darbi tiekot veikti, pamatojoties uz iedzīvotāju sūdzību, taču E.Rāts ir pārliecināts, ka šāds risinājums būs pat labāks, jo bērniem būs sava vieta.

Irina pret šādu ieceri protestē: “Mums jau iepriekš tāda iespēja tika piedāvāta, taču pie rotaļu laukuma plāksnēm nav vietas. Kur lai tās liek – vai zem šūpolēm, lai bērni savainojas?” Viņa arī uzsvēra – kaut arī līdz 21.augustam plāksnes bija uzdots demontēt, vēl 22.augustā tas nebija līdz galam paveikts. “Puse noņemta, otra puse joprojām stāv. Nekas vairākas dienas nenotiek, bet bērni pa betona bluķiem lēkā, apdraudot sevi.”

Ita Cērmane,
“Kurzemes Vārds”

Irina nesaprot, kādēļ jādemontē betona plāksnes mājas galā, kur bērniem bija iecienīta rotaļu vieta.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz