Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Ābolīts” atkal ražo augļu sulas un nedomā apstāties

“Ābolīts” atkal ražo augļu sulas un nedomā apstāties
30.10.2007 19:40

0

Atslēgvārdi

Ražotnē “Ābolīt’s” atkal vērojamas izmaiņas. Tadaiķu uzņēmumā šogad pārtraukta šprotu ražošana. Sadarbojoties ar biznesa partneriem, tas atkal pievērsies lauksaimniecības produkcijas pārstrādei. Aizvadītā gadsimteņa 90.gados SIA “Ābolīt’s” jau nodarbojās ar lauksaimniecības produkcijas pārstrādi. Taču vēlāk sabiedrības darbības profils tika mainīts.

Kad cehs bija sakārtots atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, 2000.gadā uzņēmums pievērsās šprotu ražošanai un produkciju sekmīgi eksportēja pat uz Ukrainu un Kazahstānu.

Uzņēmuma vadītāja Millija Anziķe pastāstīja, ka ļoti noslogots posms aizvadīts vasaras beigās, kad notikusi gurķu konservēšana. Darba ritms bijis tik saspringts, ka par atpūtu nevarēts pat padomāt. “Rudens aizsteidzās gluži kā mirklis,” viņa teica.

Vēlāk uzņēmums no dārzu īpašniekiem par 6 santīmiem kilogramā iepirka ābolus, ko pārstrādāja biezenī. Arī tagad, kad beidzot iestājies normāls darba ritms, turpinās augļu sulu ražošana. Nākotnē esot plānots pievērsties dārzeņu apstrādei, kuru piedāvājums gan neesot īpaši bagāts.

Raksturojot norises, ko pastāvēšanas laikā piedzīvojusi SIA “Ābolīt’s”, Durbes novada lauku attīstības speciāliste Maija Lankupa teica, ka brīžiem uzņēmumam klājies ļoti, ļoti grūti, tomēr tas ir spējis pārvarēt ekonomiskās grūtības. Apkārtnē dzīvojošajiem tas nākot tikai par labu, jo ražotne nodrošina darba vietas un cilvēkiem nav jābrauc strādāt uz Liepāju. Arī dārzkopji jūtoties apmierināti, ka tuvumā ir vieta, kur realizēt ābolus. Turklāt cena, ko šoruden maksāja tadaiķnieki, bijusi krietni vien augstāka par to naudu, kas augļkopējiem maksāta pirms tam.

SIA “Ābolīt’s” ražotnē tagad ražo augļu sulu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz