Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Durvis vērusi Ziemupes Kultūrbode

Durvis vērusi Ziemupes Kultūrbode
Foto: Ģirts Gertsons
18.11.2019 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Kamēr ziemas sezonā nav pieprasījuma pēc ierastā veikala pakalpojumiem, Ziemupes Tautas namā, veikaliņa telpās darbu sākusi Kultūrbode. Biedrība “Ziemupīte” 9.novembrī bija sarīkojusi pirmo tikšanos, kuru vietējie kupli apmeklēja. “Pirkt un pārdot var jebkur. Gribam, lai ir kaut kas īpašs un mazliet citāds,” ideju raksturoja biedrības pārstāve Daina Vanaga.

“Šeit ir un būs veikals, bet Kultūrbode nav vienkārši veikals – tā ir ar kultūras un tūrisma dvesmu. Nodarbojamies ar to, kas mums patīk un iedvesmo, tā, kā to redzam un protam savienot. Lai izdzīvotu laukos, ir jāatšķiras, ir jārada vieta ar pievienoto vērtību, lai cilvēkiem būtu interese atbraukt paskatīties,” pastāstīja D. Vanaga.

Kultūrbodes plauktos rindojas rokdarbi, dekoratīvas sveces, eļļas un citas mantas. “Ir vietējie ražotāji un nepavisam ne vietējie, kā, piemēram, Doles tējas, Jelgavas karameles. Dažus esam vienkārši sastapuši savā ceļā kādā no pasākumiem. Antras Mazikas keramika ir gandrīz vietējā, Ziemupes cidonijas pilnīgi noteikti.

Ar vietējiem ir tā – daudzi cilvēki novadā kaut ko mazlietiņ dara, bet tas ir iekšējs process, viņiem nav iespēju saražoto nodot tirgošanai tālāk.

Problēma nav tajā, ka nebūtu iespēju pārdot, bet – papīriem jābūt kārtībā,” norādīja D. Vanaga.

Biedrība ir zaļi domājoša, tāpēc stāstu par domāšanu ilgtermiņā pauž “PETit Accessories” košās rotas – gatavotas no PET pudelēm, kas sagrieztas un apdedzinātas, sudraba auskaros un ar Swarovski kristāliem. “Rotu gatavotāju sauc Madara, un izrādās, viņa ir bijusi pie mums atpūtas pasākumā “MaDara”. Tā kūlenis apmetas, un ir. Reti kurai lietai nav sava stāsta,” atzīmēja D. Vanaga.

Vietējie cilvēki Kultūrbodē varot iegādāties dāvanas, jo tādu iespēju Ziemupē nav daudz. Autoveikals atved pārtiku un pirmās nepieciešamības preces. “Decembris ir Rūķupes laiks, un tiem cilvēkiem, kas atbrauc šurp, ir iespēja vēl kaut ko paskatīties, iepazīt un arī sagādāt dāvanas. Doma ir, sezonai mainoties, pielāgot piedāvājumu arī tūristiem.

Mēs sākam maziem solīšiem, iesim uz priekšu, laiks parādīs un daudz ko saliks pa vietām. Ideju ir ļoti daudz,” teica Daina.

Pirmā tikšanās Kultūrbodē bija ar cilvēkiem, kuri iedvesmojuši ziemupnieces, – aktrisi Ināru Kalnarāju un biedrības “Domas dabā” dibinātāju Helmutu Baņukalnu, kurš Ziemupē iegriezies, par godu “Baltijas ceļa” atcerei ar velosipēdu apceļojot Baltijas valstis. “Tikšanās tematika neaprobežosies tīri ar mūsu izvēli,” atklāja D. Vanaga, “tieši viesi izraudzīsies nākamos tikšanās dalībniekus, kuri iedvesmojuši viņus.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 12.novembra numurā.

#kvards-20191112-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz