Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rekordu pilsēta Eindhovena

Rekordu pilsēta Eindhovena
27.03.2008 18:16

0

No Eiropas čempionāta peldēšanā Eindhovenā atgriezusies mūsu lieliskais peldētājs Romāns Miloslavskis, kurš tur sasniedzis līdz šim savu labāko karjeras rezultātu – septīto vietu tik liela mēroga sacensībās viņš vēl nebija izcīnījis, turklāt abās viesošanās reizēs šajā pilsētā liepājnieks labojis Latvijas rekordus. Šoreiz atšķirībā no iepriekšējiem tik liela mēroga mačiem mūsu peldētājs izteikti koncentrējās vienai konkrētai disciplīnai – savai kroņdistancei, 200 metru brīvā stila peldējumam.

Šāda taktika ir attaisnojusies, jo Eiropas čempionātā Romāns pašam piederošo Latvijas rekordu laboja par trijām desmitdaļām, tagad tas ir viena minūte un 48,55 sekundes, taču viņam gan svarīgāk esot bijis iekļūt finālā. “Kad pusfināla peldējumā sasniedzu finišu un paskatījos uz rezultātu tablo, biju pilnībā pārliecināts, ka ar šādu veikumu pietiks, lai iekļūtu labāko astoņniekā, pārējais jau vairs nebija svarīgi,” stāsta Miloslavskis, piebilstot, ka pēc finiša reizē ar prieku viņu pārņēma bažas par nākamo dienu jeb izšķirošo peldējumu, jo izteikti esot bijis jūtams nogurums. “Protams, biju ļoti priecīgs par rezultātu, taču biju patērējis daudz spēka, ko īpaši izjutu nākamajā dienā. Tajā momentā lieti būtu noderējusi masiera palīdzība, taču mums tāda nebija – ne masiera, ne arī ārsta,” savu sašutumu pauž Miloslavskis, kurš piebilda, ka finansiālajā ziņā Latvijas peldētāju iespējas joprojām ir ierobežotas, un, viņaprāt, vismaz masiera jautājumu uz šiem startiem federācija noteikti varējusi atrisināt.

Ar mačos sasniegto Romāns ir apmierināts, taču vienmēr jau var labāk, un, kā atzina viņš pats, trijniekā iekļūt esot bijis sarežģīti, taču četriniekā gan varējis aizķerties. “Manuprāt, finālsacensībās pareizi nesadalīju spēkus. Ja pirmos 50 metrus veicu ļoti straujā tempā, tad turpinājumā pamazām zaudēju saviem konkurentiem un vienmērīgu ātrumu nespēju noturēt, taču, lai arī neizdevās atkārtot pusfināla sasniegumu, arī šis rezultāts – 1:48,79 – nav slikts,” teica Miloslavskis. Runājot par startu 100 metru peldējumā uz muguras, šādā disciplīnā tik liela mēroga sacensībās liepājnieks startēja pirmo reizi, taču jau krietni pirms braukšanas uz Nīderlandi Romāns atzina, ka šis starts būs tikai un vienīgi iesildīšanās jeb, kā tautā mēdz teikt, gaisa apostīšana. Tiesa, liepājnieka sasniegtais rezultāts – 58,60, kaut arī bija viens no sliktākajiem Eiropas čempionātā, tikai par gandrīz divām desmitdaļām atpalika no Latvijas rekorda. “Droši vien, ja būtu pievērsis lielāku vērību šim startam, tad Latvijas rekords tiktu gāzts,” sacīja mūsu peldētājs. Liels pārsteigums liepājniekam esot bijusi mājinieku cerības Pītera van den Hogenbanda nekvalificēšanas finālam. Pēc Miloslavska domām, tikai un vienīgi kaut kādas problēmas tik augstas klases sportistu var spiest izstāties tik ātri, turklāt vēl savu līdzjutēju priekšā. Uz jautājumu, vai tagad Eindhovenā Miloslavskis būs biežāks viesis un atkal gaidāmi jauni Latvijas rekordi, sportists atbildēja, ka šajā pilsētā patiešām ir patīkami startēt un arī pirms mačiem var normāli iesildīties, turklāt neviens netraucējot, kā tas bija pasaules čempionātā Melnburnā, kur bija pamatīgs haoss.

Tik tikko beidzies Eiropas čempionāts, un olimpiskā gada trauksmainajā ritējumā, šķiet, vajadzētu mazliet atvilkt elpu, taču nē – jau 9.aprīlī Miloslavskis būs Mančestrā, lai startētu pasaules čempionātā īsajā celiņā. Tiesa, Lielbritānijā liepājnieks pabūs tikai vienu dienu, kad notiks 200 metru brīvā stila peldējumi, kuros tāpat Romāns par savu mērķi izvirzījis iekļūšanu finālā un visiem spēkiem centīsies labot Latvijas rekordu arī mazajā baseinā, kas joprojām nav pārspēts kopš 2003.gada Eiropas čempionāta Dublinā. Gandrīz tūlīt pēc tam, aprīļa beigās, Irinas Grodzickas audzēknis iecerējis doties uz Kipru, kur aizvadīs 15 dienu treniņnometni. Jāatzīmē, ka olimpiskās spēles Pekinā norisināsies no 8. līdz 24.augustam.

Miks Kuncītis,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz