Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Piešķir līdzekļus Karostas pludmales un Ziemeļu mola sakopšanai

Piešķir līdzekļus Karostas pludmales un Ziemeļu mola sakopšanai
19.06.2008 12:39

Atslēgvārdi

Pašvaldības Vides fonds ir izskatījis aģentūras ”Nodarbinātības projekti” iesniegumu par nepieciešamību finansēt uzkopšanas darbus Karostas pludmalē un uz Ziemeļu mola. Šiem mērķiem fonds piešķīris Ls 841,32. Par šo naudu līdz 2008. gada beigām tiks nodrošināta atkritumu konteineru izvešana, kā arī darbarīku, atkritumu maisu un darba apģērba iegāde uzkopšanas darbu strādniekiem.

”Tā kā Karostas pludmali un molu apmeklē aizvien vairāk tūristu, makšķernieku, atpūtnieku, ir pieaudzis uzkopšanas darbu apjoms. Līdz šim atkritumu konteineru izvešanu finansēja no namu apsaimniekošanas uzņēmuma ”Karosta” līdzekļiem. Taču tas nebija taisnīgi. Tās tomēr nav dzīvojamo māju pagalmu teritorijas,” pieprasīto papildu līdzekļu nepieciešamību skaidro p/a direktors Zigis Cīrulis.

Šobrīd pašvaldības aģentūras (p/a) ”Nodarbinātības projekti” divas reizes nedēļā uzkopj Karostas pludmali, Katedrāles ielas posmu, kas izved uz pludmali, kā arī Ziemeļu molu. Nepieciešamības gadījumā uzkopšana notiek arī biežāk. Uzkopšana notiek agrās rīta stundās. To veic pagaidu darbu strādnieki, kā arī Liepājas skolēni vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kas iesaistīti vasaras darbos.

Karostas pludmalē šobrīd ir novietoti divi atkritumu konteineri, laukumā pie Ziemeļu mola – arī divi atkritumu konteineri.

Z. Cīrulis pauž cerību, ka tīrību un kārtību uz mola turpmāk būs vieglāk nodrošināt. Kopš 18. jūnija uz Ziemeļu mola ir aizliegts braukt ar automašīnām – mola sākumā ir uzstādītas slēdzamas barjeras un aizlieguma ceļazīme – ”Iebraukt aizliegts” jeb tautā sauktais ”ķieģelis”. Pa molu turpmāk brīvi atļauts pārvietoties tikai kājāmgājējiem.

Aigars Štāls,
sabiedrisko attiecību speciālists

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz