Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grēko garāžu kooperatīvi un mazdārziņi

Grēko garāžu kooperatīvi un mazdārziņi
Foto: liepajniekiem.lv
05.04.2016 14:08

liepajniekiem.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Talkas štābs – pilsētas pašvaldības darbinieki, Pašvaldības policijas darbinieki, pilsētas domes Izpilddirekcijas pārstāvji, Komunālās pārvaldes pārstāvji u.c. – apsekoja pilsētu, lai secinātu, cik tīra Spodrības mēneša sākumā ir pilsēta, kas būtu paveicams mēneša laikā un kas – Lielās talkas laikā, portālam pastāstīja pašvaldības aģentūras ”Nodarbinātības projekti” direktors Zigmunds Cīrulis.

Pēc pilsētas apsekošanas secināts, ka situācija tīrības jomā mūsu pilsētā nav katastrofāla, viņš atzina: ”Nav nemaz tik traki, ja salīdzinām ar iepriekšējiem gadiem. Ar katru gadu pilsēta kļūst aizvien tīrāka, situācija uzlabojas. Sakopta vide audzina cilvēkus.”

Taču ir atsevišķas vietas, kas vēl jāuzpoš, turpina Z.Cīrulis: ”Diemžēl joprojām vietām grēko garāžu kooperatīvi un mazdārziņu kooperatīvi. Tāpat vēl nopietns darbs veicams Karostā, piemēram, Kokneses, Tērvetes u.c. ielu rajonā. Tur joprojām ir atsevišķas vietas, kur līdz šim nav bijis mūsu spēkos likvidēt nelegālās atkritumu izgāztuves.”

”Kaut daudz jau paveikts, lielākā daļa pilsētas jau uzposta, Spodrības mēneša laikā līdz pļaujas sezonas sākumam, kā arī Lielās talkas laikā, darīsim šajā jomā, ko varēsim,” sola Z.Cīrulis.

Pirmais objekts, ko pašvaldības aģentūra ”Nodarbinātības projekti” paredzējusi uzpost un labiekārtot ir pie dzīvnieku patversmes ”Lauvas sirds” esošā tā saucamā Aspazijas birzs: ”Izvāksim tur atkritumus, izcirtīsim krūmus, lai ir vieta, kur izvest pastaigā suņukus.”

Savukārt Lielās talkas laikā pašvaldības aģentūras ”Nodarbinātības projekti” darbinieki solījušies iet talkā Bērnu namam.

Portāls jau informēja, ka situācija tīrības jomā šogad Liepājā būtiski uzlabojusies. Sevišķi tas jūtams Tirdzniecības kanāla Vecliepājas pusē. Līdz nepazīšanai pārvērties arī Laumas rajons. Vienīgais portāla uzietais kauna traips Laumas rajonā joprojām ir Ziemupes iela. Darvas karote mūsu pilsētas tīrības medus mucā joprojām ir arī Karosta. 

Tāpat jau ziņots, ka 23.aprīlī Liepājā, tāpat kā visā Latvijā, notiks tradicionālā Lielā talka. Par vietām, ko nepieciešams sakopt Lielās talkas laikā, iedzīvotāji aicināti ziņot domes Vides nodaļai pa tālruni 63404745, kā arī rakstot uz e-pasta adresi: [email protected] vai [email protected].

Tāpat iedzīvotāji aicināti informēt par tām teritorijām, kuras tie plānojuši Lielās talkas laikā sakopt. Tas nepieciešams tādēļ, lai šīs vietas tiktu iekļautas atkritumu savākšanas maršrutā.   

Kad talkošanas vietas būs pieteikuši arī iedzīvotāji, tiks izveidota karte, kur būs apskatāmas visas teritorijas, kā arī atkritumu konteineru atrašanās vietas Lielās talkas dienā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz