Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Saskaņā” bez saskaņas

“Saskaņā” bez saskaņas
Foto: Egons Zīverts
07.04.2016 07:15

"Kurzemes Vārds"

Nesaskaņas starp trim Liepājas domes valdošās koalīcijas pārstāvjiem, partijas “Saskaņa” deputātiem, ir tik lielas, ka viens no viņiem – Naums Vorobeičiks – nācis klajā ar šokējošām atklāsmēm par kolēģu rīcību un rosina visiem trim nolikt deputāta mandātu. Kolēģi Romans Miloslavskis un Jurijs Hadarovičs atsakās N. Vorobeičika izteikumus komentēt, bet viņš, atnācis uz interviju redakcijā, uzsver: “Es no saviem vārdiem neatkāpšos.”

Tieši tagad šāda atklātība Kompleksās skolas direktoru N. Vorobeičiku piemeklējusi tāpēc, ka viņš pacietīgi gaidījis, kad beigsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklēšana saistībā ar sūdzību par viņa darbu. Šoziem viņa darbu pārbaudījusi arī Izglītības un zinātnes ministrija, šajās dienās – arī Darba inspekcija. “Institūcijas reaģē uz privātpersonu iesniegumiem, izvērtē tos. Pārbaužu rezultāti ir saņemti, dažas lietas bija jāpilnveido, tas ir izdarīts, nekas krimināls nav konstatēts,” saka Sporta pārvaldes priekšnieks Artis Lagzdiņš.

“Es divus mēnešus no KNAB gaidīju izziņu, lai zinātu – vainīgs vai ne. Viņiem (KNAB) radās aizdomas, ka es izmantoju dienesta transportu privātām vajadzībām, pieprasīja papildinformāciju. Kamēr neesmu atmazgājies, nevaru runāt,” saka N. Vorobeičiks, bet tagad runāt varot. Viņš secinājis: sūdzību plūdi sākušies pēc tam, kad viņš atlaidis no Kompleksās sporta skolas projektu vadītāja amata izpildītāju, savu blakussēdētāju domē, politisko līdzbiedru Romanu Miloslavski. Esot saņēmis vēstījumus no dažādiem cilvēkiem pilsētā, ka tieši R. Miloslavskis un J. Hadarovičs vācot par viņu sūdzības, jo abi gribot no N. Vorobeičika tikt vaļā. N. Vorobeičiks sarunā ar “Kurzemes Vārdu “nožēlo, ka savulaik aizlicis labu vārdu  gan par vienu, gan otru. “Es gribu atvainoties, ka izglābu šo puiku [J. Hadaroviču no cietumsoda], viņš bija nepilngadīgs, gribu atvainoties cilvēkiem, kuri cieš no viņiem.”

R. Miloslavskis un J. Hadarovičs atbild vienādi, gluži kā būtu sarunājuši. J. Hadarovičs: “Esmu drusku šokēts. Redzam kaut kādu neadekvātu cilvēka rīcību.” R. Miloslavskis: “Vorobeičiku zinu tikai no pozitīvās puses, mierīgs, prātīgs savos izteikumos. Pēdējā laikā par Nauma Vorobeičika darbu ir daudz pārbaužu, var saprast, ka viņam ir liels stress. Vai viņš lieto kaut kādas zāles vai alkoholu, nevaru komentēt.”

N. Vorobeičiks atzīst, ka “Saskaņas” deputāti daudz ko no savas partijas solījumiem vēlētājiem nav izpildījuši. “Es negribu runāt, vai viņš vainīgs vai es. Es piedāvāju kolēģiem godīgi aiziet, atdot savu mandātu citiem, bet visiem trim. Ar to mēs rādīsim, ka neesam karjeristi. Mums ir ļoti labs rezervistu soliņš. R. Miloslavskis un J. Hadarovičs saka – vispirms politiķiem jāizrunājas savā starpā, pēc tam varot runāt publiski. “Es nevaru runāt par kaut kādām nesaskaņām. Kas attiecas uz koalīciju domē, tad mums nekādu problēmu nav,” saka J. Hadarovičs. “Man nav komentāru. Mums jāizrunājas savā starpā,” – tā R. Miloslavskis.

Partijas “Saskaņa” Kurzemes vēlēšanu apgabala koordinators Valērijs Agešins atturējās komentēt Liepājas domē ievēlēto partijas biedru rīcību, apgalvojot, ka viņam nekas nav zināms arī par R. Miloslavska iespējamām huligāniskām izdarībām. “Personīgo nepatiku visiem trim deputātiem ir jārisina savā starpā. Man ir instrumenti, lai atvēsinātu karstās galvas Liepājas domē. Risinājumi, ko es piedāvāšu gan partijas Liepājas nodaļas biedriem, gan arī “Saskaņas” valdei, šiem trim deputātiem, iespējams, būs pārsteidzoši, nepatīkami un sāpīgi,” pauda V. Agešins.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 7.aprīļa numurā.

#kvards-20160407-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz