Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zviedru sakaušanai pietrūka maz

Zviedru sakaušanai pietrūka maz
Foto: minigolfsliepaja.lv
23.05.2016 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

No Liepājas jaunajiem minigolferiem veidotā Latvijas izlase Eiropas junioru jeb U23 Nāciju kausā, kas norisinājās Austrijas kalnu kūrortā Bišofshofenē, komandu turnīrā izcīnīja 6. vietu, bet Eiropas čempionātā U15 grupā goda pjedestāla pakājē palika Emīls Šimanskis. 

Šogad pirmo reizi sacensībās varēja piedalīties U23 vecuma spēlētāji, tāpēc Latvijas junioru izlasi bija pastiprinājuši mūsu pieredzes bagātākie minigolferi – Evelīna Brikmane un spēlējošais treneris Dairis Šinkevičs. Līdz šim mūsu komanda nekad nebija piedalījusies šajās sacensībās, turklāt neviens liepājnieks agrāk nebija spēlējis uz betona laukumiem.

Bišofshofenē startēja piecu valstu astoņas komandas. Latvijas izlasi bez  Brikmanes un Šinkeviča pārstāvēja arī Šimanskis un Rūdolfs Lagzda. A grupā komandu cīņā mūsu spēlētāji sacentās ar Vācijas un Austrijas pirmo un trešo komandu.

Gan treniņus, gan sacensības traucēja lietus, kas cīņu vēl vairāk sarežģīja. Pēc 7 priekšsacīkšu apļiem Latvija grupu turnīru noslēdza pēdējā 4. vietā un mazajā pusfinālā par 5. –8. vietu spēlēja pret B grupas trešo labāko komandu “Austrija 2”, kuru izdevās pieveikt  ar 194:201.

Mačā par 5. vietu pretī stājās spēcīgā Zviedrijas izlase, kuru bija nomocījis Rota vīruss un kura bija finišējusi 4. vietā B grupā. Mūsējiem gandrīz izdevās paveikt neticamo un skandināvus uzvarēt, taču spraigā mačā beigās tomēr zaudējums ar 3 punktu starpību (191:194). Par Nāciju kausa uzvarētājiem kļuva Vācijas pirmā komanda, kas finālā pārspēja tautiešus, bet bronzu izcīnīja Čehija.

U15 Eiropas čempionātā trijnieku ieņēma Austrijas un Zviedrijas jaunie minigolferi, aiz kuriem palika Šimanskis, bet pārējie liepājnieki bija noslēdzošajās vietās – Klāvs Kalniņš septītais, Rūdolfs Lagzda astotais un Sandris Mūrnieks devītais.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz