Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Olimpiskā pārbaude skolēniem un zālienam

Olimpiskā pārbaude skolēniem un zālienam
Foto: Egons Zīverts
23.09.2016 15:07

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Ar devīzi “Padod bumbu!”, jo galvenā ideja šogad bija volejbola popularizēšana, Liepājā aizvadīta tradicionālā Olimpiskā diena, kas otro gadu notika “Daugavas” stadionā, pulcējot simtiem Liepājas vispārizglītojošo skolu audzēkņu.

Pasākums norisinājās visai tradicionālā formātā. Vispirms kopā ar Liepājas sporta spēļu meistarkomandām – BK “Liepāja/Triobet”, “Kuršu” florbolistiem un “Liepājas” hokejistiem – notika kopīga rīta rosme, pēc kuras katra klašu grupa devās pildīt tai paredzētos uzdevumus, kā arī autogrāfu medībās pie sportistiem, kuriem pievienojās arī “Liepājas” futbolisti.

Jaunāko 5.–6. klašu un 7.–9. klašu grupām atraktīvākā un ierasti emocionālākā sacensība bija pretstafete, kurai gan bija arī savas ēnas puse. Uz stadiona mitrā skrejceļa sāpīgi krita un nobrāzumus guva daudzi skolēni, tiesa gan, tas nemazināja rūgtumu par klases neveiksmēm un prieku par uzvaru.

Tāpat jaunieši pievilkās pie stieņa, sacentās volejbola elementa piespēļu veikšanā, pārbaudīja sevi orientēšanās sacensībās, piedalījās aerobikas nodarbībā, savukārt vecākās 10.–12. klases spēkojās arī strītbolā, pludmales volejbolā un futbolā.

Šo sportiski atraktīvo pasākumu gan pavadīja arī vēl vismaz viens negatīvs aspekts, proti, futbola zāliena noslodze dienā, kad uz tā jānorit Latvijas Futbola virslīgas centrālajai spēlei – Kurzemes derbijam starp “Liepāju” un “Ventspili”. Turklāt stadiona darbinieki tikai nesen laukumu atkopa pēc grupas “Prāta vētra” koncerta, kas bija atstājis jūtamas sekas.

Par to savas domas sociālajā vidē pauda arī viens no liepājnieku treneriem Mareks Zuntners: “Jebkurš sporta pasākums ir ļoti pozitīva un laba lieta, tiem ir jābūt un tie ir ļoti vajadzīgi, bet ar riteņiem pa laukumu spēles dienā! Priekš mums tas ir vairāk par zāles laukumu. Bēdīgi, ka tā…” Arī “Liepājas” futbola skolas direktors Egils Trušēlis savā “Twitter” kontā lakoniski norādīja: “Lielisks pasākums, bet neīstajā dienā un neīstajā vietā!”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz