Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Kā jums iet ar Kaimiņu?”

“Kā jums iet ar Kaimiņu?”
Foto: Egons Zīverts
27.02.2017 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Piektdien savā dzimšanas dienā Liepājā viesojās bijusī Ministru prezidente, tagadējā Saeimas deputāte Laimdota Straujuma.

Uz tikšanos ar ekspremjeri partijas “Vienotība” birojā bija ieradušies padsmit liepājnieku, lielākoties seniori, kuri ar parlamentārieti diskutēja par dzīves dārdzību Latvijā, mazajiem ienākumiem un citiem jautājumiem.

“Tagad ir pagājis gads kopš premjeres amata, un jāsaka, kā ir – Saeimā, protams, ir daudz vienkāršāk,” uzrunājot liepājniekus, sacīja L. Straujuma, kura  parlamentā vada Ilgtspējīgas attīstības komisiju.

Sanākušie uzklausīja viņas stāstījumu par minētās komisijas darbu un Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam (“Latvija 2030”) izpildi, laiku pa laikam iestarpinot  savus komentārus  un jautājumus. Ar Saeimas deputāti liepājnieki diskutēja gandrīz divas stundas, tincinot viņu par dažādiem jautājumiem, piemēram, kāpēc Latvijā ielaiž tik daudz ārzemju produkcijas, kāpēc  vietējie produkti ir dārgāki par kaimiņvalstīs ražotajiem, par medicīnas dārdzību, bankas “Citadele” pārdošanu amerikāņiem un pat par Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu.

“Kā jums iet ar Kaimiņu?” jautāja kāda kundze.

“Nekā! Mēs satiekamies, parunājam!” atbildēja L. Straujuma. “Kad runājat, jūs redzat, ka viņš ir dumjš, vai kā?” prasīja kāds kungs. “Pasarg Dievs, es nesaku, ka cilvēks ir dumjš!” pauda bijusī premjere. “Bet vai viņš problēmu redz saknē, vai bišķiņ pa gaisiem?” turpināja tincināt vīrietis. “Nu, bišķīt pa gaisiem ir,” pēdīgi noteica parlamentāriete, paskaidrojot, ka deputāts runā to, ko cilvēki vēlas dzirdēt, un opozīcijai ir ļoti viegli kritizēt.

Apspriests tika arī jautājums par bijušā politiķa Andra Šķēles elektrības biznesam no valsts izmaksātajiem miljoniem. Neesot jau žēl, bet gribētos, lai arī vecie cilvēki nejustos tik nabadzīgi – sprieda seniori. “Kaut kur, kaut kas nav tā, kā vajadzētu būt. Man ir jāatkārto tas, ko skolā mācīja: uz zemes nav taisnības,” secināja kāda kundze, kurai piekrita arī pārējie.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz