Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ministrs Jūrniecības koledžai redz nākotni

Ministrs Jūrniecības koledžai redz nākotni
Foto: Egons Zīverts
10.04.2017 07:00

"Kurzemes Vārds"

Piektdien Liepājā ieradās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Ministrs piedalījās gadskārtējās izglītībai veltītās konferences “E-klase 2017” atklāšanā un apmeklēja Liepājas Jūrniecības koledžu.

Konference “E-klase 2017”, kurā pulcējās dalībnieki no visas Latvijas, notika koncertzālē “Lielais dzintars”. Tā bija veltīta pārmaiņām, kas saistītas ar izglītības reformu. Lekcijas aptvēra kompetencēs balstīto pieeju izglītības apguvē un citas aktualitātes.  Dienas otrajā pusē K. Šadurskis kopā ar Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieku V. Vitkovski apmeklēja Liepājas Jūrniecības koledžu.

Koledžas direktors Vladimirs Dreimanis un mācībspēki bija sagatavojuši prezentāciju un pastāstīja par to, kā notiek jūrniecības speciālistu sagatavošana un prakse, kādi projekti realizēti un kā iecerēta tālākā attīstība. Viens no jautājumiem, kas interesēja koledžas vadītāju, bija par iespējamo reorganizāciju vai pievienošanu kādai citai mācību iestādei. Uz to ministrs sacīja: “Nav pamata tā domāt. Ja kāds kaut ko tādu stāsta, tad tās ir baumas.” Vēl viena aktualitāte, kas izskanēja koledžas resursu kontekstā, bija par valsts aizsardzības mācības ieviešanu skolās. Ministrs sacīja: “Tas noteikti nebūs mācību priekšmets. Mums nav kapacitātes, lai to varētu mācīt visiem, tam mums nav materiālās bāzes. Te jādomā par integrāciju mācību procesā, apmācība varētu notikt citos veidos, kā, piemēram, projektu nedēļas laikā.” Iepazinies ar Jūrniecības koledžas mācību telpām, ministrs atzinīgi novērtēja gan direktora devumu jau paveiktajā, gan tālākās ieceres, kas vērstas uz modernizāciju un attīstību.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz