Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks tautas mūzikas svētki ”Līvas upe”

Notiks tautas mūzikas svētki ”Līvas upe”
Foto: Publicitātes
12.05.2017 13:19

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

20. un 21. maijā notiks tautas mūzikas svētki ”Līvas upe”, kas notiks uz divām skatuvēm Liepājas Promenādē ”Līvas ciema svētki” ietvaros. Apmeklētājus priecēs sabiedrībā plaši pazīstamas tautas mūzikas un folkroka grupas, mūziķu apvienības, folkloras kopas un kapelas, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Inese Sērdiene.

20. maijā no pulksten 11.00 līdz 18.30 uz Liepājas Promenādes lielās skatuves klausītājiem būs iespēja dzirdēt grupu ”Jauno Jāņu Orķestris”, bungu un dūdu mūzikas grupu ”Auļi”, grupu ”Skyforger”, folkloras kopu ”Laiksne”, Rīgas Skolēnu pils folkloras kopu ”Kokle”, kā arī muzikālo apvienību ”Imanta Dimanta un draugi” no Rīgas. Savukārt uz Liepājas Meistaru ielas skatuves muzicēs mūziķe, stabulniece un dziesminiece Elīna Līce (Jūrmala), kapela ”Dziga” (Rēzekne), Kultūras un tautas mākslas centra ”Ritums” folkloras kopas ”Grodi” (Rīga) un ”Delve” (Vidrižu pagasts), Durbes pilsētas kultūras nama tautas mūzikas ansamblis ”Neparasts gadījums”, kā arī vietējie mākslinieki – Liepājas Bērnu un jaunatnes centra folkloras kopa ”Ķocis” un vokālais ansamblis ”Mirgo”, kā arī kapela ”Skani” un tautas mākslas kopa ”Ziņģīte”.

Svētdien, 21. maijā, kad svētki noritēs no pulksten 11.00 līdz 15.00, uz abām ”Līvas upes” skatuvēm muzicēs un klausītājus mūzikas ritmiem pievienoties aicinās perkusiju meistars Nils Īle ar pasaules mūzikas un etnoperkusiju grupu ”Kanisaifa”, etno kompānija ”Zeidi” un deju kopa ”Upe”, tautas mūzikas grupa ”Teikas muzikanti”, muzikālā apvienība ”Gan’ Gan’” (visi iepriekš minētie – viesi no Rīgas), kā arī Saldus novada Nīgrandes pagasta kapela ”Spēlmaņi” un Durbes novada Lieģu kultūras nama lauku kapela ”Luste”.

“Šogad godā ceļot senos instrumentus – dūdas, bungas un stabules – Liepājā gaidāmi skanīgi tautas mūzikas svētki. Līvas upe šogad plūdīs krāšņi, laika ratu mūzikā griežot no senatnes līdz mūsdienām – mūziķu apvienību koncertprogrammās dzirdēsim gan tradicionālus, gan arī tautas mūzikas iedvesmotus skaņdarbus, tos izspēlējot uz tādiem instrumentiem kā stabule, blokflauta, īru flauta, klarnete, dūdas, vargāns, cītara, mandolīna, ukulele, ģīga, vijole, ģitāra, akordeons, kokles, celma bungas, bubins, kahons, džambas, kalimbas, didžeridū, balafons un citi,” par svētkiem stāsta I. Sērdiene.

”Līvas ciema svētkos” apmeklētājiem tiek piedāvāta plaša kultūras programma, kurā ikviens atradīs ko interesantu dažādās svētku norisēs – mūzikā, tautas dejā, Līvas tirgū, Liepājas Meistaru ielā, meistardarbnīcās, Maizes mājā, Spēļu sētā un dažādās radošās aktivitātēs.

”Līvas ciema svētkus” piedāvā Liepājas pilsētas pašvaldība, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs. Svētkos ieeja ir bez maksas, tie pieejami ikvienam interesentam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz